رئیس سازمان شیلات اعلام کرد: تولید ایران در زمینه صنعت شیلات در سال گذشته با 10 درصد رشد به یک میلیون و 150 هزار تُن رسید و در پرورش گونه‌های مختلف آبزی در سال‌های اخیر رتبه‌های اول تا پنجم جهان را کسب کرده است.

به گزارش پارستودی به نقل از ایرنا؛ «حسن صالحی» روز دوشنبه در سی و سومین نشست کمیته شیلات سازمان فائو (COFI) در مقر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در رم گفت: ایران در دریای عمان و خلیج فارس جایگاه نخست صید را به خود اختصاص داده است. 

وی افزود: ایران در زمینه صنعت شیلات و در بحث‌های مربوط به پرورش ماهی خاویاری، پرورش میگو، پرورش ماهی در قفس و پرورش ماهی قزل‌آلا در سال‌های اخیر رتبه‌های اول تا پنجم جهان را کسب کرده است.

«خوزه گراتسیانو داسیلوا» مدیرکل فائو نیز در این نشست پنج روزه گفت: از سال 1961 رشد سالانه جهانی مصرف ماهی دو برابر رشد جمعیت جهان بوده است که این نشان می‌دهد بخش صید و صیادی و آبزی‌پروری برای رسیدن به اهداف فائو برای جهانی بدون گرسنگی و سوء تغذیه اساسی است.

بر اساس این گزارش؛ محور این دور از نشست پنج روزه کمیته شیلات فائو که هر دو سال یک بار و با حضور نمایندگان کشورهای عضو و ناظر این کمیته در مقر این سازمان در رم برگزار می‌شود، بررسی وضعیت جهانی شیلات، صید و صیادی، مدیریت ماهیگیری در مقیاس کوچک، تجارت بازار آبزیان و مقابله با صید غیر قانونی است.

در این نشست بیش از 110 کشور جهان ازجمله جمهوری اسلامی ایران که یکی از کشورهای پیشرو در زمینه بازار آبزیان و توسعه شیلات در منطقه محسوب می‌شود، حضور دارند. 

کمیته شیلات (COFI)، یکی از انجمن‌های فرعی شورای فائو است که در سال 1965 تاسیس شد.

این کمیته درحال حاضر تنها انجمن بین‌المللی است که در آن مشکلات و مسائل مربوط به شیلات و آبزی‌پروری بین‌المللی، توصیه‌های مربوط به دولت‌ها، سازمان‌های ماهیگیری منطقه‌ای، سازمان‌های غیردولتی، صیادان، سازمان فائو و جامعه بین‌المللی، به طور دوره‌ای در سطح جهانی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

116/120

بیشتر بخوانید:

همایش فائو درباره تقویت تنوع زیستی در کشاورزی با حضور ایران + ویدئو

درخواست فائو از ایران برای آموزش و کمک به کشورهای منطقه