ایران پرس- پیشرفته‌ترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش، ناو شکن سهند وارد ناوگان پر قدرت نیروی دریایی ایران شده است.

دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران شامگاه شنبه در گفت وگو با شبکه یک سیما با تاکید بر اینکه ساخت نرم افزارهای ناوشکن "سهند" برای ایران به کار آسانی تبدیل شده است، افزود: کیفیت تجهیزاتی که امروزه در ایران ساخته می‌شود برابر با کیفیت تجهیزات کشورهای برتر جهان است.

الحاق موج ۳، ۴ و اکنون موج ۵ "سهند" به عنوان محصولات بومی به ناوگان جنوب توانمندی بسیار بیشتری به این نیروی راهبردی به ویژه در مأموریت‌های دوربرد و در اقیانوس‌های دوردست خواهد داد. از خصوصیات عملیاتی مهم ناوشکن سهند می‌توان به قدرت دریانوردی بالای آن اشاره کرد. این ناو بدون پشتیبانی، قابلیت بیش از ۱۵۰ روز دریانوردی در آب‌هایی با تلاطم بسیار بالا را دارد.

اسپوتنیک روسیه در توصیف قابلیت‌های ناوشکن سهند نوشت:

"مشابه خارجی ناوشکن سهند قیمتی بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار دارد که در ایران با رقمی به مراتب کمتر از یک سوم آن ساخته می‌‌شود. به علاوه این‌رده از شناورهای رزمی توسط سازندگانی متشکل از شرکت‌های چند کشور مخلتف ظرف ۳ تا ۴ سال ساخته می‌شود که قرار است در ایران بین ۲ تا ۳ سال به نتیجه نهایی برسد."

زیردریایی‌ها دارای فناوری‌های پیچیده هستند. مهمترین مزیت در ساخت ناوشکن ایرانی فناوری‌ها بومی است و این ناوشکن اکنون از نظر فناوری صد درصد ایرانی است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا هفته گذشته در دیدار فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش، پیشرفت‌‌های ارتش و به‌ ویژه نیروی دریایی از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز را عظیم و شگفت‌آور خواندند و گفتند: نسل کنونی نیروی دریایی به ابتکار و توانایی‌های خود عمیقاً ایمان دارد و تحقق پدیده‌هایی همچون الحاق ناوشکن سهند و زیردریایی‌های فاتح و غدیر به ناوگان دریایی، بشارت‌دهنده امکان پیشرفت‌های روزافزون است.

فرمانده معظم کل قوا همچنین با اشاره به صف‌آرایی جبهه‌ای وسیع از دشمنان و رقبا مقابل جمهوری اسلامی، افزودند: جمهوری اسلامی قصد آغاز جنگ با کسی را ندارد اما باید آن‌چنان توانایی‌های خود را افزایش دهید تا دشمن نه‌تنها از حمله به ایران بیمناک و هراسان باشد، بلکه به‌برکت همبستگی، اقتدار و حضور مؤثر نیروهای مسلح در میدان، سایه تهدید نیز از سر ملت ایران دور شود.

سخنان فرمانده نیروی دریایی در این راستا پیامی صریح و روشن دارد. دریادارخانزادی گفت: "از خلیج فارس تا دریای عمان حرف اول را می‌زنیم، تعداد بسیار محدود و انگشت شمار از 36 کشور جهان هستند که مشارکت دریایی در منطقه دارند؛ اما جمهوری اسلامی ایران تاحد بالایی این کار را انجام می‌دهد، امنیت مناطق دریایی تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران صد درصد برقرار است و اجازه کوچکترین خدشه به هیچ‌کس را نمی‌دهیم و در دریاهای آزاد نیز حضور مقتدرانه داریم."

پاسداری از مرزهای آبی مهم‌ترین هدف مورد توجه هر کشوری تلقی می‌شود. نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران اکنون باعبور از آبهای سبز و ورود به اقیانوس‌ها به نیروی دریایی با قابلیت دریانوردی اقیانوسی تبدیل شده است. توانمندی ایران در ساخت تجهیزات نظامی همچون ناوشکن سهند سبب می‌شود تا ایران بیش از گذشته در عرصه صنایع دریایی در جهان بدرخشد. 113/120

نویسنده: جمشید امین‌زاده 

بیشتر بخوانید:

اقدامات سختگیرانه‌ ایران مقابل شناورهای آمریکایی

ناوشکن «سهند» به ناوگان نیروی دریایی ارتش پیوست

خانزادی: ناوشکن «سهند» برای دشمن ناشناخته‌است