ایران پرس- ایران از پیشروترین کشورها درعرصه مبارزه با مواد مخدر در جهان است. ایران با توجه به حجم کشفیات مواد مخدر تنها کاشف کلان در جهان شناخته می‌شود. اهمیت این نقش به اندازه‌ای است که سازمان ملل از ایران به‌عنوان پرچمدار مبارزه با موادمخدر نام برده است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر در جهان بیش از سه هزار و 800 شهید و بیش از آن زخمی در این راه تقدیم کرده است.

مبارزه با قاچاق مواد مخدر برای ایران پرهزینه بوده اما منافع حاصل از این مبارزه برای بسیاری از کشورها پر منفعت بوده است.

وزارت اطلاعات روز شنبه اعلام کرد: نیروهای امنیتی محموله‌ای از مواد مخدر حاوی 618 کیلوگرم هروئین را در یکی از بنادر جنوبی ایران که به طرز ماهرانه‌ای در چهار کانتینر 40 فوتی و در بسته بندی کالای ترانزیتی جاسازی شده بود کشف و ضبط کردند. قرار بود این محموله به اروپا قاچاق  شود.

امروز یکی از منابع اصلی مالی تروریست‌ها در منطقه خاورمیانه قاچاق مواد مخدر است. اما کشورهایی که از فداکاری‌های چند دهه گذشته نیروهای امنیتی ایران در جلوگیری از انتقال مواد مخدر از طریق ایران به آن کشورها بیشترین سود را برده‌اند، از ارائه حداقل کمک‌ها و در اختیار گذاشتن تکنولوژی‌های لازم به ایران برای مقابله با این جنایتکاران دریغ می‌ورزند. 

«سونر پولات» تحلیلگر ترکیه‌ای در مقاله‌ای می‌نویسد: "بعد از اشغال افغانستان در 7 اکتبر 2001 اراضی کشاورزی به کشت خشخاش تبدیل شد. بنا به گزارش سازمان ملل متحد مساحت مزراع کشت خشخاش 50 برابر افزایش یافت. بر اساس گزارش تحقیقاتی بین‌المللی 93 درصد هروئین تولید شده در جهان از 328 هزار هکتار مزارع کشت خشخاش افغانستان به‌دست می‌آید. حجم تجارت هروئین در جهان بیش از 500 میلیارد دلار است. درآمد حاصله از مواد مخدر افغانستان در بانکهای کشورهای غربی پولشویی می‌شود."

گزارش: حضور آمریکا و رشد تولید مواد مخدر در افغانستان

تولید روزافزون این مواد در افغانستان و فعالیت قاچاقچیان برای انتقال آن به خارج از مرزها، تهدیدی جدی ضد امنیت ایران و دیگر کشورهاست. کلیه کشورهایی که از تلاش‌های ایران برای جلوگیری از انتقال مواد مخدر به سرزمین‌های آنها استفاده می‌برند موظفند کمک‌های فنی و مالی در اختیار ایران قرار دهند. اما ایران انتقاد دیگری هم به اروپا دارد. اظهارات «نعمت الله موم وندی» سرپرست معاونت مبارزه با مواد مخدر گمرک ایران در این زمینه قابل تامل است.

موم وندی، با بیان اینکه ارسال مواد مخدر «گُل» به ایران و کشف آن در محموله‌های پستی گسترش یافته است، گفت: کشورهای انگلیس، هلند و اسپانیا مرزهای خود را برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر کنترل نمی‌کنند به همین دلیل ایران مراتب اعتراض خود را به اتحادیه اروپا اعلام کرد.

«گل» یک نوع ماده مخدر فوق‌العاده خطرناک است که از روغن گیاه شاهدانه حشیش و از برگ درخت شاهدانه ماریجوانا به‌دست می‌آید.

بدیهی است هرگونه کاستی در روند مبارزه با قاچاق مواد مخدر مسئولیتش متوجه همه کشورها خواهد شد. از اینروست که ایران همچنان در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر جدی است و براین باور است که مبارزه با  قاچاق مواد مخدر همان اندازه اهمیت دارد که مبارزه با تروریسم ضروری است. 113/120

نویسنده: جمشیدامین زاده

بیشتربخوانید:

نقش تاثیرگذار ایران در مبارزه با موادمخدر + ویدئو

متلاشی شدن 5 باند بین‌المللی قاچاق موادمخدر

دهقانی: ایران در خط مقدم مبارزه با موادمخدر قرار دارد