تحلیل؛

ایران پرس: با نقض آتش بس نانوشته میان آمریکا و گروههای مقاومت توسط آمریکا، حملات مجدد علیه پایگاه‌های این کشور در سوریه و عراق آغاز شد.

پایگاه میدان نفتی العمر که توسط آمریکایی‌ها ایجاد شده با چهار موشک و پایگاه آمریکایی خراب الجیر با سه موشک و یک فروند پهپاد در شرق سوریه هدف قرار گرفتند. همچنین پایگاه عین الاسد در عراق نیز هدف چند موشک قرار گرفت. 

حملات جدید علیه پایگاه آمریکایی‌ها در حالی است که حدود سه ماه قبل توافق نانوشته‌ای میان گروه‌های مقاومت و آمریکا برای توقف حملات انجام شده بود. در واقع، این اولین حمله به نیروهای آمریکایی از اوایل فوریه است زیرا گروه‌های مسلح در عراق از آن زمان حملات خود را به پرسنل نظامی آمریکایی متوقف کرده بودند.

این حملات ماهیت دفاعی دارد و در واکنش به اقدام آمریکایی‌ها علیه مقاومت عراق انجام شد. این حمله یک روز پس از انفجاری مهیب در پادگان کالسو در عراق که در اوایل روز شنبه رخ داد و در آن یکی از اعضای نیروهای الحشد الشعبی به شهادت رسید، رخ داد. عبدالعزیز المحمداوی، رئیس ستاد الحشد الشعبی، دلیل این انفجار را یک حمله اعلام کرد. بنابراین، اقدام جدید گروه‌های مقاومت علیه پایگاه‌های آمریکایی، واکنش مقاومت به حمله آمریکا علیه پایگاه کالسو و شکستن آتش بس نانوشته است. 

نکته سوم اینکه، حملات جدید واکنشی نیز به نبود پیشرفت در مذاکرات میان بغداد و واشنگتن برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق بود. گروه‌های مقاومت پس از متوقف کردن حملات خود علیه نظامیان آمریکایی، انتظار داشتند که دولت مذاکرات برای اخراج کامل نظامیان آمریکایی را پیگیری کند، اما این مذاکرات نتیجه‌ای نداشته است. مطابق گزارش‌ها، در سفر اخیر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به آمریکا نیز طرفین در خصوص نظامیان آمریکایی مذاکرات جدی نداشتند.

در همین راستا، شبکه الجزیره در بیانیه‌ای منسوب به گردان‌های حزب‌الله عراق مدعی شد که از سرگیری حملات در نتیجه نبود پیشرفت چشمگیر در مذاکرات پیرامون خروج نیروهای آمریکایی در جریان سفر محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به واشنگتن صورت می‌گیرد. طبق گزارش شبکه الجزیره، در بیانیه این گردان‌ها آمده است که این حملات یک آغاز بود. 

نکته مهم دیگر این است که رصد تحرکات آمریکایی‌ها نشان می‌دهد که واشنگتن اخیراً برنامه جدیدید را برای تحکیم حضور خود در سوریه آغاز کرده است. این برنامه شامل گسترش تمرین ها و آموزشهای نظامی، ورود تسلیحات دفاعی و راداری مختلف از کردستان عراق به سوریه است. به نظر می‌رسد این تحرکات و اقدامات در راستای دائمی کردن حضور نظامیان آمریکایی در سوریه است.

این در حالی است که هم دولت سوریه و هم مردم این کشور بارها خواستار خروج نظامیان آمریکایی از این کشور شدند و حضور نظامیان آمریکایی را از یک سو نقض حاکمیت سوریه و از سوی دیگر عامل ناامنی و قاچاق منابع نفتی این کشور در شرق سوریه می‌دانند. آمریکا حامی اصلی شبه نظامیان نیروی دموکراتیک سوریه (قسد) است که در شرق هم ناامنی ایجاد می‌کنند و هم منابع انرژی سوریه را قاچاق می‌کنند.

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

حمله راکتی به پایگاه آمریکایی در شرق سوریه

پایگاه آمریکایی عین الاسد بار دیگر هدف نیروهای مقاومت اسلامی قرار گرفت

حملات راکتی به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق

هدف قرار گرفتن دو پایگاه نظامیان آمریکایی در سوریه

حمله گسترده موشکی مقاومت عراق به پایگاه آمریکایی کونیکو در سوریه