تهران - ایران پرس: وزیر بهداشت، درمان و اموزش پزشکی می گوید؛ با احتمال همپوشانی و همزمانی کرونا و آنفلوآنزا شاید پاییز سخت‎تر نسبت به بهار و تابستان را در پیش داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز (شنبه) در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، گفت: اگر در پاییز، پیک بعدی بروز کند و جهش ژنتیک عمده‌ای به سمت خشونت نداشته باشد، دیگر با شرایطی که تاکنون از سر گذرانده‌ایم مواجه نخواهیم شد و با کرونایی آرام‌تر روبه‌رو خواهیم بود. زیرا وقتی ویروس در طبیعت بچرخد، ایمنی را بالاتر می‌برد، دوم اینکه رفتار ویروس به سمت آرام‌تر شدن پیش می‌رود. سوم اینکه امیدواریم داروهای ضدویروس موثرتری را شناسایی کنیم.

نمکی درباره ساخت واکسن کرونا تصریح کرد، تا پایان سال ۱۴۰۰ نباید به واکسن کرونا امیدوار باشیم، زیرا تولید و ساخت واکسن پروسه‌ای بسیار زمان‌بر است. بنابراین امیدواریم بتوانیم پاییز را به خوبی مدیریت کنیم.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد، عاجلانه‌ترین و کم خردترین نوع برخورد با کرونا این است که تصور کنیم این ویروس تمام شده است. ویروس کرونا ویروسی متفاوت است و باید با نگاهی متفاوت به آن بنگریم. از طرف دیگر ویروس‌های هم خانواده این ویروس مانند سارس و مرس به سمت کم خطر شدن هستند. زیرا اگر هر کدام از پاتوژن‌ها در طول تاریخ به قوت خود باقی بمانند و انسان‌ها را قتل عام کنند، از نسل بشر چیزی باقی نمی‌ماند. ویروس‌ها و پاتوژن‌ها به مرور آرام‌تر می‌شوند،  اما نمی‌دانیم که رفتار ویروس کووید ۱۹ چگونه خواهد بود. در مورد کووید ۱۹ نباید شتاب زده نظر داد، بین ۴ تا ۶ ماه زمان لازم است تا در مورد این موضوع با قاطعیت بیشتری سخن گفت.

نمکی افزود: در بحران کرونا، رفتار و عمل بیمارستان‌های تهران به عنوان اولین تماس با بیمار، برای کشور الگو بود و برای سایر بیمارستان‌ها جرات ایجاد کردند و جا دارد این وفاق و همدلی را ارج نهیم.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید 19 در ایران به 220 هزار و 180 نفر رسیده و مجموع جان باختگان این بیماری نیز به 10 هزار و 364 نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید:

خبر خوش نمکی درباره واکسن کرونا

نمکی: سازمان جهانی بهداشت، ایران را کشوری مقتدر در نظام سلامت می‌داند