تهران- ایران‌پرس: پیگیری سیاسی - حقوقی پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی و همراهانش در دستور کار شورای امنیت ملی قرار دارد.

جمشید امین‌زاده- روز شنبه در محل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، جلسه‌ای با حضور مسؤولان دستگاه‌های ذیربط قضایی، سیاسی، امنیتی، اطلاعاتی و نظامی تشکیل و تصمیمات لازم در خصوص سرعت بخشیدن به روند پیگیری‌های سیاسی - حقوقی پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی و همراهانش اتخاذ شد.

محسن بهاروند، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه دراین زمینه ازشناسایی مقامات و افراد دخیل در ترور سپهبد شهید سلیمانی خبر داد و گفت چند نفر دیگر از جمله اپراتور‌های پهپادهای آمریکایی هم به‌زودی شناسایی می‌شوند.

القاصی‌مهر، دادستان تهران هم در جلسه اخیر مسؤولان عالی قضایی با اشاره به اقدامات انجام شده برای پیگیری پرونده ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اعلام کرد: ۳۶ نفر از افرادی که در ترور حاج قاسم مباشرت، مبادرت و آمریت داشتند، اعم از مسئولان سیاسی و نظامی آمریکا و دیگر دولت‎ها شناسایی شدند که توسط مقام قضایی برای آن‌ها دستور جلب و اعلام وضعیت قرمز از طریق پلیس بین‌الملل صادر شده است.

دادستان تهران، عنوان اتهامی این افراد را قتل و اقدام تروریستی اعلام کرد و افزود: در راس این فهرست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار دارد و تعقیب قضایی او حتی پس از پایان دوره مسئولیتش نیز پیگیری خواهد شد.

در بامداد سوم ژانویه 2020 خودروهای حامل سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه انقلاب اسلامی که به دعوت دولت عراق به این کشور سفر کرده بود به همراه ۱۰ تن از همراهان ایرانی و عراقی از جمله «ابومهدی المهندس» معاون نیروهای حشدالشعبی و سخنگوی این گروه، مورد هدف  پهپادی نیروهای آمریکایی مستقر در عراق قرار گرفتند که منجر به شهادت تمامی افراد این کاروان شد.

مقامات آمریکایی رسماً تایید کردند که این حمله به دستور صریح رئیس‌جمهور این کشور انجام شد.

از دیدگاه حقوق بین‌الملل، حمله مسلحانه به مسئولین و دولتمردان یک کشور در زمره حمله به حاکمیت آن کشور تلقی می‌گردد. لذا اقدام تروریستی امریکا در خاک عراق علیه این فرماندهان، قابلیت پیگیری و تعقیب حقوقی از سوی دولت عراق را نیز دارد. 

آمریکا با این ترور هدفمند، فرماندهانی را هدف قرار داد که در طول سال‌های گذشته ضربات سنگینی به تروریست‌های داعش وارد کرده بودند.

همانگونه که علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در جلسه روز شنبه اشاره کرد، بغض و کینه آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به شهید سپهبد قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس به دلیل نقش بی بدیل آنان در مبارزه با تروریسم تکفیری در منطقه و رسوا کردن نمایش ضد تروریستی آمریکا بود.

آنچه مسلم است، حمله آمریکا در سوم ژانویه 2020 در خاک عراق، به سردار شهید سلیمانی و همراهانش، مصداق بارز تروریسم دولتی و در مغایرت آشکار با منشور سازمان ملل متحد به‌ویژه بند 2 ماده 4 مبتنی بر منع هرگونه توسل به‌زور علیه حاکمیت، تمامیت ارضی، استقلال سیاسی کشورها است.

به همین دلیل لازم است، در نهادها و سازمان‌های سیاسی بین‌المللی، ابعاد نقض حقوق بین‌الملل توسط آمریکا و تخلفات آن در این پرونده پیگیری  شود. جمهوری اسلامی ایران این موضوعات را  در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی پیگیری خواهد کرد. 

علی بهادری‌جهرمی، ریاست مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه‌قضاییه در این باره  می‌گوید؛ مستندات در این زمینه در حوزه کیفری و حقوقی گردآوری شده است.

جلسه پیگیری سیاسی - حقوقی پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی و همراهانش در محل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیز در همین راستا و با هدف سرعت بخشیدن به روند پیگیری‌های جاری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: 

پرونده ترور سردار سلیمانی؛ صدور حکم جلب برای 36 نفر از جمله ترامپ

موافقت الکاظمی با تشکیل کمیته بررسی ابعاد ترور شهید سلیمانی