تهران- ایران پرس: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: جمهوری اسلامی در زمره معدود کشورهایی است که توانایی تولید و غنی‌سازی ایزوتوپ‌های پایدار و فناوری مربوط به آن را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به همکاری این سازمان با روسیه در حوزه تولید ایزوتوپ‌های پایدار در سطح آزمایشگاهی، اظهار کرد: طراحی مربوط به چیدمان زنجیره‌های غنی‌سازی ایزوتوپ‌های پایدار را متخصصان ایرانی انجام می‌دهند.

صالحی با بیان اینکه در حال حاضر از سانتریفیوژهای IR1 برای غنی‌سازی ایزوتوپ‌های پایدار استفاده می‌‌شود، تصریح کرد: مهندسان و متخصصان ایرانی نرم‌افزارهای بزرگی را طراحی کرده‌‌اند که یکی از آن‌ها برای مثال 300 هزار خط برنامه دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به فعالیت این سازمان در حوزه‌های بهداشت و سلامت، رادیوداروها، رصد فناوری‌های جدید از جمله فناوری‌های کوانتومی، غنی‌سازی، ایزوتوپ‌های پایدار، اکتشاف و استخراج خاطرنشان کرد: ایران تاکنون در این حوزه‌ها دستاوردهای ارزشمندی داشته است و این پیشرفت با قوت ادامه می‌یابد.

مراسم آغاز احداث زیرساخت‌های فاز دوم پروژه تولید ایزوتوپ‌های پایدار به روش سانتریفیوژ گازی شنبه گذشته با حضور «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان در مجتمع هسته‌ای فردو برگزار شد.

فاز اول این پروژه با عنوان امکان‌سنجی ایزوتوپ های پایدار با ماشین سانتریفیوژ IR1 و با همکاری روسیه پیش‌تر با موفقیت به اجرا در آمده بود.

به اتم‌های یک عنصر که عدد اتمی یکسان اما عدد جرمی متفاوت دارند، ایزوتوپ می‌گویند؛ ایزوتوپ‌ها بر اساس تعداد پروتون‌ها و نوترون‌هایی که دارند به دو دسته ایزوتوپ‌های پایدار و ناپایدار تقسیم می‌شوند.

117

بیشتر بخوانید:

صالحی: خدمات مربوط به بخش پزشکی هسته‌ای با سرعت قابل قبولی در حال انجام است