به گزارش خبرگزاری ایران پرس، با وجود اینکه ایران سال گذشته بیسابقهترین حجم از مواد مخدر را در مرزهای خود کشف کرده است، اما کشورهایی که بیشترین منفعت را از این مبارزه میبرند، به بهانههای مختلف همچون تحریم و شیوع کرونا ازمسوولیتهای جهانی خود طفره میروند.
همکاری نکردن برخی کشورها در حوزه مبارزه با مواد مخدر به بهانههای گوناگون از موضوعاتی است که مسئولان جمهوری اسلامی بارها گوشزد کردهاند؛ سردار «مجید کریمی» رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران در نشست فوقالعاده نهادهای فرعی کمیسیون مبارزه با مواد مخدر که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، این موضوع را بار دیگر مورد تاکید قرار داد. نشست فوق العاده دفتر مرکزی مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به صورت ویدئو کنفرانسی در وین اتریش طی دو روز برگزار شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در این باره تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا، قاچاق مواد مخدر در مسیرهای هوایی را به طور کامل تحت تاثیر قرار داده و ریسک قاچاق مواد، توسط قاچاقچیان را تا حد زیادی در بیشتر کشورها به ویژه ایران بالا برده است.
امروزه کمتر کشوری را در جهان میتوان یافت که پدیده مواد مخدر و اعتیاد، مهمترین دغدغه یا یکی از مهمترین مشکلات اجتماعیاش نباشد. هر ساله، مبالغ هنگفتی برای مبارزه با معضل اعتیاد و مواد مخدر هزینه میشود، ولی همچنان تعداد باندهای قاچاق مواد مخدر و معتادان رو به افزایش است.
ایران برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر قریب به دو هزار کیلومتر مرز را با موانعی همچون دیوارکشی، ایجاد پاسگاه مرزی، سیستمهای تصویربرداری، سیم خاردار و حفر کانال مسدود و میلیاردها دلار هزینه کرده است. همچنین تاکنون بیش از سه هزار و 800 نفر از مدافعان امنیت کشور در مرزها و نیروی انتظامی در راه مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر شهید شدهاند.
«الکساندر فدولف» نماینده دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران میگوید: تلاش ایران برای مشارکت در چالش جهانی مبارزه با مواد مخدر ستودنی است.
در گزارش 2020 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) تصریح شد، سهم کشفیات تریاک جهان توسط جمهوری اسلامی ایران امسال به 90 درصد رسیده است.
این گزارشها و آمارها نشان میدهد، ایران در مبارزه با مواد مخدر اگر چه تنها، اما جدی و مصمم است؛ در حالیکه بسیاری از هزینههای ایران در مبارزه با مواد مخدر به منظور جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر به اروپاست.
کشورهای اروپایی میدانند که ایران نقش بیبدیلی در حوزه مبارزه با مواد مخدر ایفا میکند و اگر جمهوری اسلامی لحظهای این مبارزه را متوقف کند، کشورهای اروپایی بیشترین آسیب را از جاری شدن محمولههای مواد مخدر از افغانستان به سمت کشورشان میخورند.
این کشورها در این راه نه تنها کمکی نمیکنند بلکه سنگاندازی هم میکنند؛ قاچاق مواد مخدر اما تهدیدی جهانی است و همه کشورها باید به دور از بهانههای سیاسی به مسئولیت خود در مقابله با این تهدید عمل کنند. 113
نویسنده: جمشيد امینزاده
بیشتر بخوانید:
انتقاد ایران از همکاری نکردن برخی کشورها در مبارزه با مواد مخدر
مبارزه قاطع پلیس ایران با قاچاقچیان مواد مخدر
کشف بیش از یک تُن تریاک در درگیری مسلحانه مرزبانان ایران با قاچاقچیان مواد مخدر