خوزستان- ایران پرس: با خنک شدن هوا در خوزستان برداشت چای ترش در مناطقی از این استان آغاز شد. چای ترش در کوت عبدالله خوزستان اردیبهشت ماه کاشت و در مهر ماه برداشت می شود.  

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، چای ترش Hibiscus tea، گیاهی یک ساله با بوته‌هایی به ارتفاع تا سه متر است . چای ترش به علت نیاز اندک به آب، کود و سم گیاهی، صرفه اقتصادی دارد و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند.

چای ترش یا چای قرمز که به چای مکه نیز معروف است از گیاه رز چینی تهیه می‌ شود که از گلبرگ و دانه های آن می‌ توان به عنوان نوشیدنی استفاده کرد. چای هیبیسکوس دارای رنگ قرمز سیر و طعم ترش است.

این چای یکی از نوشیدنی ‌های مناسب برای کسانی است که می ‌خواهند جایگزین مناسبی برای چای سیاه پیدا کنند.

می‌ توان آن را با کمی عسل به صورت شربت استفاده کرد و یا با آب سیب نوشید. ترشی آن و شیرینی سیب به خوبی با هم سازگارند.

این چای را می‌ توان به صورت سرد و گرم همراه مقداری قند یا نبات یا حتی بدون آن به عنوان یک نوشیدنی رژیمی‌ مصرف کرد.

این گیاه سرشار از آهن، مس، اسید سیتریک، آنتوسیانین، ویتامین c و دارای خواص مفید دارویی است، زیرا مصرف آن موجب کاهش فشار خون، کنترل کلسترول، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کاهش استرس را به دنبال دارد.

یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد. مصرف این محصول در برخی از فرهنگ‌ ها مانند چین، مکزیک و حتی اروپا وجود دارد. در سودان و مصر به عنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشن‌ های رسمی‌ از آن استفاده می‌ کنند.

یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد

خواص چای ترش

دم کرده ی این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک ‌کننده ی بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل‌ کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام ‌بخش است و برعکس چای که باعث دفع آهن می‌ شود، چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می‌ آید.

طریقه ی مصرف چای قرمز:

افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می ‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه ی خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ‌ های چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بریزند و سرپوشی گذاشته، 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.

بیشتر بخوانید:

موزه تاریخ چای ایران؛ گردشگری با طعم چای در لاهیجان   

گزارش: برگزاری نخستین جشنواره ملی چای

تصاویر: برداشت چای قرمز

مستند ایران؛ «لاهیجان، شهر چای و کلوچه»