تهران: ایران پرس- نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را تصویب کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس با رای مثبت 196 نماینده از از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضرتصویب شد.

مطابق این طرح، از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران به توافق برجام پایبند بود، اما آمریکا از این توافق خارج شد و کشورهای اروپایی نیز به چند بیانیه سیاسی اکتفا کردند، جمهوری اسلامی ایران اقدام‌های چندگانه‌ای با هدف لغو تحریم‌ها اتخاذ می‌کند.

در این طرح آمده سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات شهید علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند.

بر اساس این طرح، در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنی سازی، سازمان انرژی اتمی، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی‌سازی و تولید اورانیوم غنی‌سازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح آمیز کشور را به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.

در این طرح آمده است: سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-۲m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند.

بر اساس این طرح، سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه دهد.      

در این طرح آمده است: سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد، راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه سازی می باشد، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند.

بر اساس این طرح، دولت موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.

در این طرح آمده است: پس از ۳ ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آنها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.

بر اساس این طرح، چنانچه پس از ۳ ماه از تصویب این قانون طرف های مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.//114

بیشتر بخوانید:

ربیعی: اروپا در اجرای تعهدات خود در چارچوب برجام ناتوان بوده است

ناتوانی اروپا برای رفع تحریم‌های ایران درچارچوب برجام

خطیب‌زاده: ناتوانی اروپا با خروج آمریکا از برجام، ثابت شد