تهران - ایران پرس: سخنگوی ستاد مقابله با کرونا گفت: اگر همه، پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند نیاز به تعطیل کردن و محدودیت نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علیرضا رئیسی گفت: اگر در اعمال محدودیت واقعا بالای ۸۵ درصد عمل کنیم قطعا بعد از ۲ هفته شاهد کاهش بیماری در کشور خواهیم بود و اگر مردم به درستی عمل کنند و پروتکل‌ها را رعایت کنند نیازی به ایجاد محدودیت نیست، هرجا که پروتکل‌ها رعایت شده کمترین بیماری را داشته ایم.

وی افزود: تا وقتی که وضع شهری قرمر باشد محدودیت‌ها هم ادامه خواهد داشت. رئیسی گفت: همین طرح  در ۴۳ شهر اجرا شد که گزارش‌ها امیدوارکننده بود و الان در ۴۰ شهر شاهد سیر نزولی بیماری هستیم.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به تصویب طرح ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ شب تا ۴ بامداد گفت: کاش آن‌هایی هم که مشاغل ضروری دارند قبل از ساعت ۲۱ تعطیل کنند و اگر قرار است مغازه‌ای تا دیروقت باز باشد بهتر است با تاکسی رفت و آمد کند تا جریمه نشود؛ به هر حال این طرح ۲ هفته است و همه باید تحمل کنند و تا وقتی که همه دست به دست هم ندهیم نمی‌توانیم بیماری را کنترل و مرگ و میر را کاهش دهیم. رئیسی گفت: طرحی است که با استفاده از یک سیستم هوشمند بتوانیم بهتر و سریع‌تر بیماریابی کنیم و از ورود افراد ناقل و مبتلا به اماکن عمومی و پاساژ‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی و ... جلوگیری کنیم.

رئیسی با اشاره به رهگیری هوشمند بیماران و شناسایی مبتلایان بدون علامت افزود: الان همه آزمایشگاه‌های کشور را به هم وصل کرده ایم و خطوط هوایی و ریلی هم (شرکت رجا) به آن وصل شده اند و از طریق کد ملی افراد می‌توانند مبتلایان را شناسایی و از پذیرش آن‌ها و خدمت دهی به آن‌ها خودداری کنند.

او با اشاره به اهمیت تست بیشتر و بیماریابی بیشتر گفت: بدینوسیله ما می‌توانیم افراد بیمار را در خانه نگهداریم و افراد سالم می‌توانند وارد جامعه شوند و فعالیتشان را انجام دهند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به تولید کیت رپیت توسط شرکت‌های دانش بنیان در کشور با هدایت و حمایت ستاد اجرایی امام (ره) گفت: شرکت‌های تولید داخل امروز روزانه ۱۰۰ هزار تست رپید و سریع دارند تولید می‌کنند و تست‌های پی سی آر را هم از ۲۲ هزار به ۴۰ هزار مورد روزانه رسانده ایم که بسیاز به ما در شناسایی و کنترل بیماران بدون علامت کمک می‌کند.

او با شاره به شروع و اجرای طرح محله محورهم گفت: یکی از برنامه‌های ما محافظت از افراد آسیب پذیر با قرنطینه معکوس است یعنی ما تلاش می‌کنیم مثلا با تهیه مایحتاج ضروری آن‌ها و تحویل در منازل شرایطی را برای این افراد ایجاد کنیم که بیمار نشوند.112

بیشتر بخوانید: 

اول آذر؛ 431 هموطن دیگر قربانی کرونا شدند

مهم‌ترین محدودیت‌های کرونایی چیست؟

رئیس جمهور اعلام کرد: کمک‌های بلاعوض و وام یک میلیونی/ روزانه صدهزار تست سریع کرونا