ایران پرس: در تقویم جمهوری اسلامی ایران، 10 اردیبهشت، سالروز اخراج استعمارگران پرتغالی از آب‌هاى جنوبى ایران در سال 1622 میلادی، به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است.

خلیج فارس به عنوان یک شاهراه مهم دریایی، همواره موقعیت برجسته سیاسی داشته و امروزه به عنوان مهم‌ترین آب راه بین‌المللی جهان شناخته می‌شود.

خلیج فارس همیشه به عنوان معبر مبادله کالا و تجارت شرق و غرب، عرصه رقابت و کشمکش‌های قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است.

برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در سال‌های اخیر با تحریک استعمار غرب به دنبال تحریف نام خلیج فارس هستند؛ این در حالی است که نام خلیج فارس از گذشته‌های دور به همین عنوان بوده است.

خلیج فارس نه تنها در غرب آسیا و قاره آسیا بلکه در جهان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و پیوند چند هزار ساله با تمدن ایرانی دارد، به همین مناسبت این آبراهه همواره مورد توجه قدرت‌های سیاسی نظامی و اقتصادی، زمین شناسان، باستان شناسان، تاریخ نگاران و جغرافی‌دانان بوده‌ است.

خلیج فارس دریایی نیمه بسته در میان ایران و شبه جزیره عربستان است که از طریق تنگه هرمز به دریای عمان و از آنجا به اقیانوس هند راه می‌یابد.

این پهنه آبی در جنوب و جنوب غربی ایران و در همسایگی استان‌های خوزستان، بوشهر و بخشی از استان هرمزگان ایران  واقع شده‌ است و با هفت کشور امارات متحده عربی، بحرین، عراق، عربستان سعودی، عمان، قطر و کویت، با طول ساحل‌ متفاوت، دارای  مرز مشترک است.

117