ایران پرس: «جمشید شارمهد» سرکرده گروه تروریستی تندر است که در دو دهه گذشته فعالیت خود را تحت عنوان انجمن پادشاهی ایران در راستای منافع رژیم پهلوی آغاز کرد و با رویکرد توهین به مقدسات و انجام حملات تروریستی، جنایاتی را ضد مردم ایران انجام داد.

گروه تروریستی تندر علاوه بر عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز ایران در سال 2008 که به شهادت 14 شهروند ایرانی و مجروح شدن 300 نفر دیگر منجر شد، در سال‌های اخیر نیز قصد اجرای چند عملیات تروریستی از جمله منفجر کردن سد در شیراز و انفجار بمب‌های سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران را داشت که با تسلط اطلاعاتی نیروهای امنیتی ایران ناکام ماند.

این گروه تروریستی همچنین در ترور شهید «مسعود علی‌محمدی» از دانشمندان صنعت هسته‌ای ایران نیز نقش داشته است.

جمشید شارمهد در زمان انجام حملات تروریستی در ایران در فیلمی عنوان می‌کند که «ما خجالت نمی‌کشیم کسی را بکشیم مگر انفجار شیراز را انکار کردیم ما ترور می‌کنیم وحشت ایجاد می‌کنیم.»

پس از گذشت یک دهه از فعالیت های تروریستی شارمهد، مردادماه 1399، نیروهای امنیتی کشور در عملیاتی پیچیده این جنایتکار را بازداشت کردند. 

«سید محمود علوی»وزیر وقت اطلاعات با بیان اینکه حدود 27 اقدام تروریستی توسط جمشید شارمهد و مجموعه‌اش انجام شده که با همت و هوشیاری و اشراف اطلاعاتی نیروی امنیتی همه آن‌ها خنثی شدند تاکید کرد، با وجود اینکه اینترپل مأمور دستگیری سرکرده گروه تروریستی تندر بود، کاری با وی نداشتند که این امر بیانگر پوچی شعار غربی‌ها در مبارزه با تروریسم است.

پس از بازداشت شارمهد، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان ضمن اعتراض به حمایت آمریکا از گروه تروریستی تندر، واشنگتن را مسئول جنایات تروریستی این گروه در ایران دانست.

علاوه بر پیگیری های بین المللی قوه قضائیه، تاکنون دو جلسه دادگاه برای محاکمه سرکرده گروه تروریستی تندر در کشور نیز با حضور نماینده دادستان، خانواده قربانیان اقدامات تروریستی این گروه، متهم و وکلای وی برگزار شده است.

«بهروز حسنی اعتماد» نماینده دادستان تهران در جلسه نخست این دادگاه گفت، شارمهد اعتراف کرده است که مبادرت به اعمال تروریستی می‌کرده و انفجار تروریستی رهپویان وصال شیراز، کفشداری حضرت امام خمینی (ره)، انفجار سد سیون، هتل جهان و ساخت و تهیه بمب جهت انفجار در حوزه علمیه آیت الله العظمی گلپایگانی توسط وی طراحی و برنامه ریزی شده است.

رضا تقی زاده صوفیانی