تهران- ایران پرس: وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اراده ایران برای رسیدن به یک توافق قوی و پایدار، تصریح کرد: توافق وین در صورت واقع بینی طرف آمریکایی دست یافتنی است.

در دور جدید مذاکرات وین با محوریت رفع تحریم ها ضد ایران که در روزهای چهارم تا هشتم اوت 2022 برگزار شد، چند پیشنهاد از سوی «انریکه مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا مطرح شد.

جمهوری اسلامی ایران 15 اوت پاسخ مکتوب خود درباره متن پیشنهادی اروپا که در آن مسیر از سرگیری اجرای کامل برجام تشریح شده است، ارائه و اعلام کرد، اگر واکنش آمریکا با واقع‌بینی و انعطاف همراه باشد توافق حاصل خواهد شد.

آمریکا هم در 24 اوت نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

دوم سپتامبر نیز «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از ارسال نظرات جمهوری اسلامی در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها خبر داد و گفت، متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.

کنعانی: نظرات ایران‌ برای جمع‌بندی مذاکرات به هماهنگ‌کننده ارسال شد

ساعاتی بعد از ارسال پاسخ ایران به انریکه مورا، «وِدانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران، مدعی شد که پاسخ تهران سازنده نبود.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در واکنش به بهانه تراشی آمریکایی ها، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت، به واقع، هیچ موردی در پاسخ ایران وجود ندارد که بتواند مانعی جدی بر سر رسیدن به توافق باشد و حصول نتیجه در مذاکرات وین منحصراً به خواست سیاسی کشورهای شرکت کننده بستگی دارد.

در همین راستا و به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در گفت وگوی تلفنی با «جفری اونیاما» وزیر خارجه نیجریه با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات برای لغو تحریم‌ها، بر پایبندی ایران به تداوم گفت وگوها با طرف‌های مقابل و اراده ایران برای رسیدن به یک توافق قوی و پایدار تاکید کرد.

امیرعبداللهیان با ابراز امیدواری نسبت به اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی وظیفه خود را در قالب فنی و به دور از  سیاسی کاری دنبال کند تصریح کرد، توافق در صورت واقع بینی طرف آمریکایی دست یافتنی است.

وزیر امور خارجه همچنین نیم قرن سابقه تاریخی مناسبات دو کشور را سرمایه‌ای بزرگ و محکم برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران و نیجریه بر مبنای منافع مشترک دانست و از همتای نیجریه‌ای خود برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.  

وزیر امور خارجه نیجریه نیز در این گفت و گوی تلفنی با ثمربخش خواندن سفر اخیر هیات نیجریه‌ای به تهران، سابقه روابط دوستی میان دو کشور و همبستگی دو ملت در چالش‌های مختلف را زمینه مناسبی برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی خواند.

وزیر خارجه نیجریه بر حسن نیت ایران در جریان مذاکرات رفع تحریم‌ها تاکید کرده و با اشاره به خروج آمریکا از برجام، نسبت به بازگشت این کشور به توافق و حل و فصل موضوعات ابراز امیدواری کرد.

117

بیشتر بخوانید:

امیرعبداللهیان: ذره‌ای از خطوط قرمز نظام در موضوع هسته‌ای تخطی نخواهیم کرد