تهران - ایران پرس: وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: انتخاب تیم مدیریتی لایق، شایسته، توانمند، دوستدار مردم و استفاده از دانش بنیان ها و نبوغ جوانان از برنامه های ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید صولت مرتضوی در نشست علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه های خود برای تصدی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: بنده روستازاده هستم و افتخار می کنم که با جامعه هدف وزارت تعاون همزاد پنداری دارم.

وی با بیان اینکه من فرزند ایران اسلامی هستم و به فرزند ایرانی بودن افتخار می کنم، اضافه کرد: همانگونه که موافقان و مخالفان مطرح کردند وزارت تعاون وزارتخانه ای است که حوزه های آن گستردگی بسیار دارد.

مرتضوی ادامه داد: موضوعاتی مانند تعاونی ها، رفاه اجتماعی، اشتغال، اعزام نیروی کار به خارج از کشور، آسیب های اجتماعی، نظارت بر نیروی کاری که از کشورهای همسایه در ایران اقامت دارند و ... از جمله مباحثی است که در این وزارتخانه وجود دارد.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیکاری، ورشکستگی صندوق های بازنشستگی، عدم انتفاع شرکت های وابسته و مشکلات آموزشی و پژوهشی این حوزه ها را از جمله مشکلات دانست و افزود: باید به عدالت محوری توجه ویژه شود و مسئله محوری باید در تدوین و اجرای تمام طرح ها مدنظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه جاده دولت با مجلس جاده ای دوطرفه است، تصریح کرد: انتخاب تیم مدیریتی لایق، شایسته، توانمند، دوستدار مردم و استفاده از دانش بنیان ها، نبوغ جوانان از برنامه های ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

مرتضوی اضافه کرد: آمایش سرزمین، عنایت به مشورت نخبگانی به ویژه تعامل و مشورت با نمایندگان مجلس و کمیسیون های تخصصی در دستورکار ما قرار دارد.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: سه جانبه گرایی، حمایت از کارگران و کارفرمایان و توجه ویژه به نظرات نمایندگان این دو گروه و پرهیز از تصمیمات خلق الساعه رویکرد دیگر ما است.

مرتضوی گفت: شفافیت و پاسخگویی شعار همیشگی ما خواهد بود، ما برنامه تحولی تقدیم کردیم و مشتاقیم دوستانی که در مخالفت صحبت کردند به نقد برنامه های ما بپردازند، با نقد منصفانه می توانیم به توفیقات وسیعی دست یابیم.

وی در توضیح تحولاتی که باید در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ایجاد شود، گفت: مشتری‌محوری یکی از این مسائل است به همین جهت رضایت مشتریان حقیقی، بیمه‌گذاران، مستمری‌بگیران، کارفرمایان و شرکت‌های حقوقی از برنامه‌های اساسی ما است؛ اولین برنامه ما توسعه و تعالی تعاونی‌ها است.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تکالیفی در حوزه تعاونی برای همه ما ایجاد شده و از سوی دیگر سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز بر حوزه تعاونی‌ها تأکید دارد. در بخش تعاونی ما گریزی نداریم جز اینکه تسریع در واگذاری شرکت‌های دولتی به تعاونی‌ها را داشته باشیم. توسعه شبکه‌های تعاونی در زنجیره‌های ارزش از دیگر برنامه‌های ما است.

مرتضوی با اشاره به بحث توسعه و توانمندسازی تعاونی‌ها گفت: متأسفانه به لحاظ عدم ایجاد زیرساخت‌های مناسب، ما از این مهم قدری محروم ماندیم. بر اساس قوانین و سیاست‌های اقتصادی، بخش تعاونی باید 25 درصد اقتصاد کشور را دربرگیرد اما متأسفانه کمتر از 3 درصد اقتصاد ما تعاونی است اما با همکاری می‌توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

وی در خصوص تقویت کارآفرینی و شایستگی‌‌های شغلی به عنوان یکی از برنامه‌های تحولی این وزارتخانه اظهار کرد: به استناد قوانین دولت جمهوری اسلامی ایران تکالیفی برای تأمین شغل، مسکن، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش مناسب برای آحاد مختلف جامعه مشخص شده است، ما مسئولیت سنگینی داریم تا با برنامه‌ریزی متناسب طرح محوری فرصت شغلی را در کشور نهادینه کنیم و در این زمینه گسترش و هم افزایی شبکه‌های کسب و کار باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به بحث بانکداری پیوندی و استفاده از سرمایه‌های خرد در این زمینه گفت: موضوع هدایت و آموزش در این حوزه کاربرد اساسی خواهد داشت. در بحث ارتقاء دانش فنی و مهارت‌های مشاغل راهبردی نیز ما از سازمان فنی و حرفه‌ای وابسته به وزارت کار برخورداریم که یکی از معاونان این وزارتخانه مسئولیت این سازمان را برعهده دارد و بحث ارتقاء کمی و کیفی این سازمان باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر گسترش و پایداری خدمات رفاهی در دستور کار ما است، در این زمینه گریزی نیست جز اینکه خدمات یکپارچه به گروه‌های حمایتی ارائه شود.  موضوع عدالت اقتضاء می‌کند ما با برنامه‌های هدایتی، ضریب جینی را اصلاح و فاصله طبقاتی را به شدت کاهش دهیم.

مرتضوی با اشاره به بحث تمرکز صندوق‌ها در کسب و کار و بیمه‌های پایه و تکمیلی گفت: بهداشت و درمان در این حوزه باید همگانی و مردمی شود و ما به این مهم می‌اندیشیم. بیمه‌های پایه باید عمومی شوند و آحاد مختلف مردم باید از بیمه‌های پایه استفاده کنند و ما برای ترویج فرهنگ بیمه و توجه به بیمه‌های تکمیلی مسئولیم. اگر به بیمه تکمیلی بپردازیم قطعاً از تصدی‌گری در حوزه بهداشت نجات پیدا خواهیم کرد لذا بخشی از موسسات ما باید به بخش خصوصی واگذار شود و به جای توسعه برخی واحدها باید به توسعه خدمات بیمه‌های تکمیلی بپردازیم.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توضیح موضوع تأمین مالی یادآور شد: برای طرح‌های کوچک و زودبازده در طرح‌های پیشنهادی خود تسهیل و تسریع در تأمین مالی را در دستور کار قرار دادیم، بودجه‌ریزی عملیاتی کم کار ما در توسعه متوازن خواهد شد اما همه این موضوعات با رشد و یادگیری امکان تحقق پیدا می‌کنند لذا ما نخست باید به موضوع ارتقاء سرمایه انسانی بپردازیم و با آموزش‌های مناسب و توسعه و ایجاد مراکز آموزشی در کنار کارخانه‌ها به این مهم توجه کنیم. در بحث ارتقاء سرمایه‌های سازمانی نیز که متأسفانه به آن کمتر توجه شده باید در وزارت کار با تشکیل کارگروه‌های متنوع از توانمندی‌های علمی و نبوغ فردی افراد استفاده مطلوب به عمل آوریم.

وی با اشاره به دغدغه‌ها و سوالات نمایندگان در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مختلف مجلس به موضوع ارتباط و تعامل مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: در بازه زمانی 10 ماهه که در بخش معاونت اجرایی نهاد ریاست جمهوری فعالیت داشتم، با وجود آن که امکان قانونی طرح سوال، تذکر یا استیضاح نمایندگان برای این بخش وجود نداشت بالغ بر 440 دیدار با نمایندگان داشتم.

وی در مورد انتخاب مدیران یادآور شد: برخی از نمایندگان تذکر دادند که هیات مدیره فلان کارخانه شهرستانی از تهران انتخاب می شود، اما اولویت ما شایسته سالاری است و از مدیرانی انتخاب می کنیم که از مناطق صنعتی باشند.

مرتضوی گفت: در استان سیستان بلوچستان در حوزه راه، راه آهن، فرهنگ، بهداشت و درمان، نیروگاه، آب و تامین منابع شاهد پیشرفت های زیادی بودیم و در همه استان ها اصل بر عدالت بوده است. 

119