شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی فعال در حوزه مواد پیشرفته، مواد نانو و صنعت مواد شیمیایی توانسته‌اند ده‌ها محصول تحریمی را بومی‌سازی کنند.

شرکت های دانش بنیان ایرانی توانسته اند در توسعه محصولاتی که برخی از آنها قبلاً وارداتی بوده اند موفقیت چشم گیری داشته باشند.

بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران در هشت سال گذشته، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های ایرانی از 50 شرکت به نزدیک به هفت هزار شرکت افزایش یافته است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال 1401 را سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نام‌گذاری کردند و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان را بهترین راه برای ایجاد مشاغل جدید دانستند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، یکی از حوزه‌های رو به رشد در جهان و بالطبع در ایران، تولید مواد آنتی باکتریال با استفاده از نانوفناوری است و یکی از محصولات مهم در این حوزه، مستربچ آنتی باکتریال است.

«ریحانه اتفاق» رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با اشاره به تولید نمونه ایران‌ساخت این فرآورده گفت: استفاده روز افزون از مواد پلاستیکی در زندگی انسان، باعث شده است، سلامتی و بهداشت این مواد بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

اتفاق افزود: این محصول ایرانی کمک می‌کند تا مواد و محصولات پلاستیکی خاصیت آنتی باکتریال پیدا کنند؛ برای مثال فرمان یا داشبورد ماشین می‌توانند با استفاده از این محصول مبتنی بر نانو فناوری به صورت ضد باکتری عمل کنند.

رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی تصریح کرد: همچنین کلیه مواد و محصولات پلاستیکی مورد استفاده در بیمارستان، اتاق عمل و هر مرکز بهداشتی دیگری نیز با استفاده از این محصول، از نظر بهداشتی و موضوع سلامت ارتقاء می‌یابند.

اتفاق خاطرنشان کرد: استفاده در تولید محصولاتی مانند کاشی و سرامیک، فرش، موکت و قالی به ویژه در مراکز زیارتی، مذهبی و پررفت و آمد از دیگر کاربردهای این محصول ایرانی است.

117

بیشتر بخوانید:

نمایش دستاوردهای شرکت های دانش بنیان ایرانی در تاشکند

تصاویری از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان ایرانی در تاشکند

استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها و نبوغ جوانان در دستور کار وزارت کار است