ایران پرس: به رسم هر ساله ارتش جمهوری اسلامی ایران، رزمایش مشترک ذوالفقار در مناطق جنوب شرق و سواحل مکران برگزار شد.

رزمایش ها که نشان دهنده توان دفاعی کشور است معمولا به صورت سالیانه یا در مقاطع زمانی مورد نیاز برگزار می شود.

سلسله رزمایش های مشترک «ذوالفقار» ارتش ایران در سواحل مکران، امنیت مرزهای دریایی را در جنوب کشور تقویت کرده و عمق راهبردی ایران را از دریای عمان به پهنه اقیانوس ها افزایش داده است.

در رزمایش مشترک «ذوالفقار» 1401، یگان‌های پیاده، زرهی، مکانیزه، سامانه‌های پدافندی، دریایی و شناورهای زیرسطحی و سطحی که از روزهای قبل در منطقه عمومی رزمایش حضور یافته‌اند، از بامداد جمعه (9 دی) مرحله اصلی و عملیاتی خود را آغاز کردند.

این اقدامات در راستای تمرینات سالانه و تقویمی، تقویت آموزش‌ها و آمادگی رزمی و همچنین اجرای برخی طرح‌های عملیاتی و اطلاعاتی جهت ارتقای امنیت منطقه، انجام می‌شود.

یکی از نکات قابل توجه در این رزمایش، استفاده از تجهیزات و تسلیحات بومی و داخلی است که توسط صنایع دفاعی و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان علمی ایران طراحی و تولید شده و همراه با تجهیزات بازآماد شده و بهینه شده در ارتش، به‌ کار گرفته می‌شود.

امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» فرمانده رزمایش مشترک ذوالفقار 1401 ارتش گفته است: "بی‌اثر جلوه دادن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران با تسلیحات و تجهیزات بومی و در نهایت نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران از جمله پیام‌های این رزمایش است."

ارتش ایران در طول سال های گذشته با وجود تحریم ها،  دهها رزمایش در نقاط مختلف برگزار کرده که نتایج شایان توجهی در افزایش توان رزمی و ارتقای قدرت بازدارندگی و رفع تهدید ها داشته است.

آزمایش سلاح ها وتجهیزات ساخت ایران از جمله شناورهای سطحی و زیر سطحی، موشک ها، پهپادهای شناسایی، رزمی و انهدامی، جنگنده ها، تانکها و همچنین تمرین روش های جنگیدن متناسب با تهدیدات متعدد در نقاط مختلف از جمله اقداماتی است که در رزمایش ها بارها مورد بهره برداری قرار گرفته و بر توان نظامی ایران افزوده است.

امروزه نیروی دریایی راهبردی ارتش ایران در دریاهای آزاد حضور دارد و خطوط مواصلاتی را در مقابله با پدیده دزدی دریایی در خلیج عدن تامین می کند. پرچم جمهوری اسلامی ایران در دریای سرخ، مدیترانه، دریای چین جنوبی، اقیانوس هند و اقیانوس اطلس جنوبی و شمالی توسط ناوشکن های نیروی دریایی ارتش به نمایش گذاشته شده که نشان دهنده اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دفاع از منافع کشور است.

جمهوری اسلامی ایران همچنین با استفاده از دانش بومی و ظرفیت‌های داخلی اکنون از بزرگترین کشورها در ساخت موشک و پهپاد و قدرت برترموشکی و پهپادی در منطقه غرب آسیا است، براساس آخرین بروزرسانی مرکز تحقیقاتی آمریکایی گلوبال فایر پاور Globalfirepower از لیست قدرت‌های نظامی جهان، ایران در رده چهاردهمین قدرت نظامی دنیا قرار گرفته است.

بدیهی است، کشورهای منطقه و فرامنطقه ای همواره رزمایش های نیروهای مسلح ایران را مورد رصد قرار داده و در رسانه های خود نیز مورد تحلیل قرار می دهند. به عنوان مثال، آسوشیتدپرس و دویچه وله،  سال گذشته برگزاری رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 ارتش ایران را با هدف بهبود آمادگی در مقابله با تهدیدهای خارجی و هرگونه تجاوز احتمالی عنوان کردند و کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز این رزمایش را تلاشی آشکار برای ارسال پیام به اسرائیل دانست.

نکته مهم دیگر در خصوص برگزاری رزمایش ها این است که از نگاه جمهوری اسلامی ایران، امنیت فصل مشترک همکاری کشورهای منطقه محسوب می شود که فقط با تکیه بر توان و اتحاد کشورهای منطقه عملی خواهد شد؛ حضور بیگانگان در غرب آسیا کمکی به امنیت و ثبات منطقه نمی‌کند. بر همین اساس، ایران همواره همکاری با همسایگان از جمله در حوزه خلیج فارس را اصل اساسی در سیاست خارجی خود قرار داده است.

امیر دریادار سیاری نیز در این باره گفته است: پیام رزمایش بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران به کشورهای منطقه، یادآوری ظرفیت‌های موجود درون منطقه‌ای برگرفته از اصل همه با هم در برقراری صلح بدون نیاز به بیگانگان است، چرا که تاریخ ثابت کرده سایر کشورهای فرامنطقه‌ای، بازیگرانی جنگ طلب و ناامن کننده بوده‌اند و جز ناامنی، جنگ و اشغال ارمغان دیگری برای منطقه غرب آسیا نداشته‌اند.

نویسنده: حسن عقیقی

117

بیشتر بخوانید:

امشب، آغاز رزمایش مشترک ذوالفقار 1401 ارتش

دریادار سیاری: در رزمایش مشترک ذوالفقار 1401 حدود 200 تمرین اجرا می‌شود

هر تهدیدی علیه امنیت ملی ایران آماج حمله نیروهای مسلح خواهد گرفت

اجرای تمرین دفاع مستحکم یگان‌های نیروی دریایی ارتش از سواحل