ایران پرس: رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) که با حضور پرشور مردم و مسئولان برگزار شد، بار دیگر بر لزوم ایستادگی در مقابل دشمنی استکبار تاکید کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای امروز (یکشنبه) در بخشی از بیاناتشان با اشاره به این واقعیت که بر خلاف خیال اشتباه برخی افراد، دشمنی‌های استکبار و صهیونیسم جهانی با ملت ایران، بر اثر عقب‌نشینی‌های موضعی کمرنگ یا محو نمی‌شود، خاطرنشان کردند: "در موارد متعددی عقب‌نشینی‌های ما موجب شد آنها جلو آمدند و بیشتر متعرّض شدند؛ چرا که هدف اصلی آنها بازگرداندن ایران به دوران قبل از انقلاب یعنی دوران وابستگی و بی‌هویتی است."

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه افزودند: "در برخی دولت‌های این چند دهه، افرادی معتقد به عقب‌نشینی و امتیاز دادن بودند اما در یکی از این دولت‌ها، همان کشوری که در مقابل آن عقب‌نشینی کرده بودیم، برای رئیس‌جمهور ما کیفرخواست صادر کرد و او را به دادگاه غیابی کشاند و یا در دولت دیگری که گویا متأسفانه به آمریکایی‌ها کمک هم شده بود، آنها ایران را محور شرارت نامیدند."

این بیانات مهم مقام معظم رهبری ناظر به ادامه فشارهای سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی دشمنان از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی است که با هدف وادار کردن جمهوری اسلامی ایران به عقب نشینی در موضوعات اختلافی، مانند فعالیت های  صلح آمیز هسته ای و یا پیشرفت های تسلیحاتی، ادامه یافته است.

واقعیت این است که در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان به سرکردگی آمریکا از همه ابزارهای  سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده اند که البته به رغم ایجاد خسارت و مشکلات اقتصادی، به دلیل مقاومت مردم و نظام، هرگز منجر به تغییر مواضع اصولی ایران چه در عرصه داخلی و چه در عرصه منطقه ای و بین المللی نشده است.  

ارائه تصویری سیاه و نامطلوب از شرایط اقتصادی و سیاسی ایران در اذهان مردم و زمینه‌سازی برای نافرمانی های مدنی و ایجاد آشوب و شورش نیز از جمله اقداماتی است که دشمنان در جنگ تبلیغاتی و رسانه ای علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می دهند که در این خصوص نیز هوشیاری مردم و مسوولان مانع از تحقق اهداف دشمنان شده است.  

در این حال، در عرصه سیاسی ایران همواره دو دیدگاه کلی در زمینه مواجهه با دشمنان و نظام سلطه وجود داشته است:

یک دیدگاه ادعا می کند که با پذیرش برخی خواسته های طرف مقابل و عقب نشینی از برخی مواضع، می توان چالش ها را کم و هزینه ها را کاهش داد اما دیدگاه دوم معتقد به ادامه مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمنان و زیاده خواهی آنان است؛ چرا که تجربه دهه های اخیر به خوبی نشان می دهد که هدف اصلی دشمنان، به شکست کشاندن انقلاب اسلامی ایران از هر روش ممکن است، بنابراین با هر عقب نشینی، خواسته های جدید از سوی آنان مطرح می شود و در نتیجه هزینه های تسلیم شدن به مراتب بیشتر از ادامه مقاومت خواهد بود.

به عنوان مثال پس از موافقت ایران با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، طرف های غربی پا را فراتر گذشته و اینبار بحث لزوم مذاکره درباره موارد دیگر به ویژه  فعالیت های منطقه ای و موشکی ایران را مطرح کردند؛ البته در تاریخ جمهوری اسلامی ایران تجربه های دیگری از جمله تجربه هشت سال دفاع مقدس نیز وجود دارد که ثابت می کند بدون مقاومت و ایستادگی نمی توان مانع از زورگویی؛ طمع ورزی و زیاده خواهی های استکبار و بدخواهان شد.

مضاف بر این، دستاورد و پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه های علمی، صنعتی، هسته ای، فضایی و نظامی که همه در شرایط تحریم به دست آمده هم گواه موفقیت و پیامد مثبت نگاه به ظرفیت ها و توانایی داخلی در مواجهه با دشمنان و کوتاه نیامدن در مقابل اقدامات و فشارهای خارجی است.

مقام معظم رهبری نیز به همین دلیل همواره با هر گونه سازش، مخالفت و بر لزوم ایستادگی و مقاومت در مقابل  دشمنان تاکید کرده اند؛ ایشان، مقاومت را  واکنش طبیعیِ هر ملّت آزاده و باشرف در مقابل تحمیل و زورگویی دانسته و می فرمایند:

"برای یک کشور بدترین موقعیت این است که مسئولین کشور از اخم و تهدید و تشر دشمن بترسند؛ اگر ترسیدند، در واقع در را ‌برای ورود او و دخول او و تجاوز و تعرّض او باز کرده‌اند. کار را با عقل و با منطق و با حکمت باید انجام داد، در این تردیدی نیست، ‌امّا با شجاعت باید انجام داد؛ با ترسیدن، با دلهره، با تحت تأثیر تشر و بداخلاقی و اخم و گرهِ ابروان قدرتمندان صاحب قدرت در ‌دنیا قرار گرفتن، تحت تأثیر اینها واقع شدن، اوّل بدبختی است. خب کسی میخواهد بترسد، بترسد امّا از طرف مردم نترسد؛ به ‌حساب مردم نترسد. ملّت ایستاده‌اند." ۱۳۹۶/۱/۳۰

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

117