ایران پرس - «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در بیانیه ای، جمعه پیش رو را روز خیزش و حرکت ملت فلسطین به مسجد الاقصی برای پاسداری از آن اعلام کرد و از ملت فلسطین دعوت کرد در صف استوار به سمت مسجد الاقصی برای حفاظت و پاسداری از آن عزیمت کنند.

رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: اقدامات صهیونیستها در شهر اشغالی قدس و مسجد الاقصی و اقدام آنها در بستن باب الرحمه و برخی موسسات الاقصی، بیانگر مقاصد آنها برای تحمیل شرایط جدید تقسیم مکانی و سیطره تدریجی بر این مسجد است.

رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: حمله جدید و خطرناک صهیونیست ها ضد مسجد الاقصی بعد از کنفرانس ورشو شروع شد، زیرا سران اشغالگر از طریق این کنفرانس گمان کردند شکاف جدیدی را در دیوار عادی سازی روابط  کشورهای عربی با خود ایجاد کرده اند.               

یکی از اهداف اصلی کنفرانس ورشو، تضعیف مقاومت در منطقه و پیشبرد روند عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل و تعیین نقشه راه جهت سیطره آمریکا و اسرائیل بر خاورمیانه است. 

با توجه به قدرت روزافزون مقاومت و حضور هوشیارانه مردم منطقه در تمامی صحنه های رویارویی با توطئه های آمریکا، این توطئه ها یکی پس از دیگری محکوم به شکست خواهئد بود.

اما در شرایط کنونی که توطئه های آمریکا در قالب فضاسازی های جدید آمریکا در عرصه بین المللی ابعاد گسترده تری به خود گرفته است هوشیاری بیشتر فلسطینی ها و جهان اسلام در برابر این توطئه ها ضروری تر به نظر می رسد.

کنفرانس ورشو به منزله چراغ سبز آمریکا به اسرائیل جهت تشدید توطئه هایش علیه جهان اسلام بوده است و تحرکات سیطره جویانه اخیرش در قبال مسجد الاقصی در این چارچوب قابل بررسی است.

دور جدید توطئه های رژیم صهیونیستی در منطقه در چارچوب حرکت های خزنده این رژیم توسعه طلب در قالب تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی صورت می گیرد. 

در سال های اخیر تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی بیش از پیش در دستور کار مقامات اسرائیلی قرار گرفته است و اکنون با گسترش زمان حضور صهیونیستها و تدارکات این رژیم جهت بسط سیطره مکانی بر این مکان مقدس اسلامی، تضییع حقوق ملت فلسطین توسط رژیم اسرائیل تشدید شده است.

رژیم صهیونیستی تقریباً 200 روز از سال را به مسلمانان اجازه ورود به مسجدالاقصی را نمی دهد. از نظر مکانی نیز رژیم صهیونیستی  در مقطع کنونی با ادعاهای خود درصدد است بیش از 60 درصد از فضای صحن‌های مسجدالاقصی را در اختیار صهیونیست‌ها قرار دهد. 

این درحالی است که بر اساس موافقتنامه ای که در سال ۱۹۹۴ میلادی، میان رژیم صهیونیستی و اردن امضا شد، مقرر شد تا عبادت صهیونیست ها در محوطه  مسجدالاقصی منع شود.

 سازمان یونسکو نیز با مصوبه ای هرگونه رابطه تاریخی و دینی و یا فرهنگی یهودیان با اماکن مقدس در قدس به ویژه مسجد الاقصی را رد کرد و مسجد الاقصی را مکانی مقدس برای مسلمانان دانست.

 مسجدالاقصی، به عنوان نماد اصلی هویت اسلامی - فلسطینی شهر بیت المقدس همواره هدف اقدامات ویرانگرانه رژیم صهیونیستی قرار داشته است. این در شرایطی است که  فلسطینی ها نشان داده اند که اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مقدسات اسلامی را بر نمی تابند.

 تشدید اعتراضات ضد صهیونیستی در سالهای اخیر در حمایت از قدس که محافل  فلسطینی از آن به عنوان مرحله جدیدی از انتفاضه با عنوان انتفاضه جدید قدس یا انتفاضه سوم یاد کرده اند، موید چنین واقعیتی است.  139/118

نویسنده: بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

فراخوان جنبش حماس برای دفاع از مسجدالاقصی

تقسیم زمانی و مکانی مسجد‌الاقصی با هدف یهودی‌سازی/ تحلیل -

یورش ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی -