ایران پرس: گروه موسوم به «صلح اکنون» در اراضی اشغالی اعلام کرد، شهرک‌سازی‌های اسرائیل در اراضی فلسطینی در طول چهار سال دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا، دو و نیم برابر شد.

مطابق این گزارش، طی سال‌های 2017 تا 2020 یعنی از زمان آغاز دولت دونالد ترامپ تاکنون، اسرائیل با ساخت 26 هزار و 331 واحد مسکونی در شهرک‌های صهیونیستی موافقت کرد.

این در حالی است که در سال‌های 2013 تا 2016 با ساخت 10 هزار و 331 واحد مسکونی موافقت شده بود.

شهرک‌سازی از استراتژی‌های بلندمدت اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی است که حتی 50 سال قبل از تاسیس این رژیم مورد توجه قرار گرفته بود. در اولین کنگره جنبش صهیونیسم در سال 1897 هدف این جنبش تأسیس وطن ملی برای یهودیان در فلسطین اعلام شد. بنابراین، نخستین هدف شهرک‌سازی، ایجاد وطن ملی برای صهیونیست‌ها بود. 

پس از اینکه در سال 1948 رژیم اسرائیل تأسیس و ایجاد وطن ملی تأمین شد، اهداف دیگری در قالب تداوم شهر‌ک‌سازی مورد توجه قرار گرفت. از مهم‌ترین اهداف، تغییر ساختار جمعیتی در سرزمین‌های اشغالی است. رژیم اسرائیل این هدف مهم را با فراهم کردن مهاجرت یهودیان از سراسر جهان به فلسطین پیگیری کرد.

با افزایش مهاجرت، گام دیگری مورد توجه قرار گرفت که ایجاد شهرک‌های جدید از جمله این گام‌ها است که با گذشت زمان حتی روند افزایشی داشته است. در واقع، شهرک‌سازی با کوچاندن اجباری جمعیت فلسطینی از اراضی اشغالی همراه است.

اسرائیل شهر‌ک‌های جدید را به لحاظ جغرافیایی در عمق مناطق فلسطینی‌نشین ایجاد می‌کند و همین موضوع نیز به بهانه‌ای برای گسترش دادن شهرک‌ها، تخریب منازل فلسطینی‌ها و کوچ اجباری ساکنان فلسطینی تبدیل می‌شود. 

در عین حال، اسرائیل با شهرک‌سازی زمینه افزایش مهاجرت یهودیان به سرزمین‌های اشغالی و تغییر توازن جمعیتی را نیز ایجاد می‌کند. هدف نهایی در چنین فرآیندی، یهودی‌سازی کامل اراضی اشغالی و از بین بردن هویت فلسطینی است. 

رژیم اسرائیل به شهرک‌سازی علاوه بر نگاه جغرافیایی و هویتی، نگاه امنیتی نیز دارد. حاکمان اسرائیل بر این باور هستند تداوم شهرک‌سازی و تغییر بافت جمعیتی اراضی اشغالی، امنیت بیشتر اسرائیل را در پی دارد. 

اهمیت شهرک‌سازی به عنوان یک استراتژی بلندمدت برای اسرائیل به حدی است که خانم «گلدا مایر»، نخست وزیر اسرائیل در دهه 1960 در این خصوص گفته بود: "مرزهای مشخصی برای اسرائیل وجود ندارد و مرز اسرائیل تا جایی است که یهودیان در آن اقامت دارند."

بی توجهی اسرائیل به قوانین بین المللی 

اگرچه شهرک‌سازی یک جنایت محسوب می‌شود و حتی شورای امنیت سازمان ملل متحد در دسامبر 2016 نیز با قطعنامه 2334 این اقدام را محکوم کرد و خواستار توقف شهرک‌سازی شد، اما رژیم اسرائیل بی‌توجه به این محکومیت همچنان به شهرک‌سازی ادامه داد.

یکی از دلایل اصلی بی‌توجهی اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت و پافشاری بر تکرار جنایت شهرک‌سازی، حمایت دولت دونالد ترامپ در آمریکا از اسرائیل است. دولت‌های مختلف آمریکا همواره حامی رژیم اسرائیل و جنایت‌های آن علیه فلسطینی‌ها بودند، اما دولت ترامپ اوج حمایت را از اسرائیل داشته است. 

در طرح نژادپرستانه معامله قرن، شهرک‌سازی مطرح نشده است، اما حمایت از شهرک‌سازی در روح این طرح وجود دارد. حمایت از الحاق جولان سوریه و قدس فلسطین به اراضی اشغالی، زمینه ایجاد شهرک‌های جدید توسط اسرائیل را فراهم می‌کند.

در نتیجه این سیاست حمایتی دولت ترامپ، طرح عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل و همچنین نادیده گرفتن سازمان ملل و نهادهای جهانی از سوی تل آویو، طی 4 سال گذشته شهرک‌سازی در اراضی اشغالی، افزایش دو و نیم برابری داشته است.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

خدمت بزرگ ترامپ به اسرائیل؛ افزایش دو و نیم برابری شهرک سازی در 4 سال

سازمان ملل: شهرک‌سازی‌های جدید اسرائیل در کرانه باختری غیرقانونی است