ایران پرس: «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی بار دیگر «بنیامین نتانیاهو»، را مکلف به تشکیل کابینه جدید این رژیم کرد.

چهارمین انتخابات پارلمانی اسرائیل روز 23 مارس برگزار شد. در این انتخابات نیز هیچ یک از احزاب و جریان‌ها نتوانسته‌اند 61 کرسی پارلمان را کسب کنند. نتانیاهو در حالی بار دیگر مامور به تشکیل کابینه شد که حزب لیکود 31 کرسی پارلمان را به دست آورده بود و 52 نماینده وی را به رئیس رژیم صهیونیستی برای تشکیل کابینه پیشنهاد دادند. تنها 45 نماینده نیز یائیر لاپید را برای تشکیل کابینه معرفی کردند.  

موضوع مهم این است که همزمان با معرفی نتانیاهو برای تشکیل کابینه جدید، جلسه محاکمه وی نیز در جریان است.

رسانه‌های صهیونیستی نوشتند: "ریولین در مراسم اعلام مأمور تشکیل کابینه، علاوه بر اینکه نتانیاهو را دعوت نکرده بود، گفت: از ابعاد مشکل‌زای اعطای حق تشکیل کابینه به سیاستمداری که در حال محاکمه‌ شدن به دلیل ارتشاء است، کاملاً آگاه است."

روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» نوشت: "ریولین اعلام کرد، گرفتن این تصمیم آسان نبود، اما هیچکدام از کاندیداها از اکثریت لازم برای تشکیل کابینه جدید برخوردار نبودند و نتانیاهو به دلیل داشتن رأی بیشتر، انتخاب شد."

بنیامین نتانیاهو اکنون 28 روز فرصت دارد تا کابینه را تشکیل دهد و در صورتی که وی نتواند در موعد چهار هفته‌ای مقرر کابینه را تشکیل دهد، می‌تواند درخواست 14 روز مهلت بیشتر را ارائه کند.

اگر در مهلت شش هفته‌ای نیز نتانیاهو نتواند کابینه را تشکیل دهد ممکن است پارلمان شخص دیگری را معرفی کند نظیر آنچه که پس از انتخابات سپتامبر 2019 انجام شد و یا اینکه نمایندگان رای به انحلال پارلمان دهند.

پس از انتخابات مارس 2019 نیز زمانی که نتانیاهو نتوانست کابینه را تشکیل دهد، نمایندگان رای به انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید دادند. بر اساس آخرین نظرسنجی‌های انجام شده، 80 درصد مردم در اراضی اشغالی بر این باور هستند که کار به انتخابات پنجم پارلمانی کشیده می‌شود و هیچ جریانی با توجه به اختلاف‌ها و ترکیب پارلمان نمی‌تواند کابینه جدید را تشکیل دهد. 

پافشاری نتانیاهو برای بقای در قدرت، معضلی برای رژیم اسرائیل

مامور شدن نتانیاهو برای تشکیل کابینه بیش از همه بیانگر نفوذ وی در ساختار قدرت اسرائیل است و همین نفوذ نیز به معضلی برای این رژیم تبدیل شد چرا که عامل اصلی شکل‌گیری بن بست سیاسی دو سال اخیر، پافشاری نتانیاهو برای بقای در قدرت و ائتلاف نکردن رقبایی نظیر آویگدور لیبرمن، نفتالی بنت و گیدئو سعر با وی است.

این در حالی است که همه این افراد و احزاب تحت ریاست آنها به اردوگاه راست‌گرایان اسرائیل تعلق دارند. در واقع، مخالفت این افراد با حزب لیکود برای معرفی نخست وزیر جدید نیست بلکه مخالفت آنها با شخص نتانیاهو است، کما اینکه برخی احزاب پیشتر اعلام کرده بودند در صورتی که نتانیاهو از حضور در کابینه رژیم صهیونیستی به عنوان نخست وزیری کناره‌گیری کند، آماده ائتلاف با حزب لیکود به منظور ایجاد کابینه این رژیم هستند.

حداکثر شش هفته آینده مشخص خواهد شد که آیا نتانیاهو در ساختار قدرت اسرائیل باقی می‌ماند یا خیر؟ محاکمه نتانیاهو به اتهام دریافت رشوه، فریبکاری و خیانت در امانت اکنون در دادگاه اسرائیل جریان دارد. شاید دستگاه قضایی اسرائیل با سرعت بیشتری پرونده محاکمه نتانیاهو را پیش ببرد و حکم احتمالی محکومیت وی سبب شود اسرائیل از این بن بست بی‌سابقه خارج شود.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

نتانیاهو مدعی شد: محاکمه من تلاشی برای کودتای قضایی است

تداوم ابهام در تشکیل کابینه اسرائیل؛ حذف «بنیامین نتانیاهو» در دستور کار احزاب