ایران پرس: پس از 11 روز جنگ، نهایتاً آتش‌بس میان اسرائیل و گروه‌های مقاومت فلسطینی برقرار شد.

جنگ اسرائیل و گروه‌های مقاومت فلسطین از روز 10 می آغاز شد و امروز 21 می نیز طرفین با میانجی‌گری برخی بازیگران خارجی با ایجاد آتش‌بس موافقت کردند.

پرسش مهم این است که این جنگ چه پیامدهایی داشته است؟

اولین پیامد جنگ، اثبات قدرت بازدارندگی گروه‌های مقاومت فلسطین بود. این جنگ نشان داد گروه‌های مقاومت از «سنگ» عبور کرده و با قدرت موشکی خود، توان ضربه زدن به ارتش و زیرساخت‌های اسرائیل را دارند.

در این جنگ، گروه‌های مقاومت فلسطین بیش از چهار هزار موشک و راکت در سه سطح با برد بلند، میان برد و با برد کوتاه به سمت اراضی اشغالی شلیک کردند.

نکته مهم این است که در یک ساعت ابتدایی شروع جنگ 300 موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک شده که 100 موشک تنها در یک دقیقه نخست شلیک شده است.

در واقع این جنگ، قدرت گروه‌های مقاومت در حوزه‌های اطلاعاتی، تکنیکی، تاکتیکی و آفندی و همچنین اراده این گروه‌ها برای دفاع از هویت جغرافیایی، تاریخی و مذهبی‌شان و همچنین دفاع از فلسطینی‌های ساکن قدس را ثابت کرد. 

دومین پیامد جنگ، آشکار شدن ضعف‌های نظام دفاعی اسرائیل بود. اسرائیل که با تبلیغات بسیار بر کارآمدی گنبد آهنین مانور می‌دهد، شاهد این بود که بیش از 85 درصد از موشک‌های گروه‌های مقاومت فلسطین به هدف اصابت کرد.

این موضوع یکی از دلایل پذیرش آتش‌بس از سوی رژیم اسرائیل است. در واقع، توان رزمی و میدانی اسرائیل خصوصاً در حوزه پدافندی شامل گنبد آهنین، فلاخن داوود، پاتریوت و تاو به شدت کاهش پیدا کرده و امکان ادامه جنگ بیش از این در حوزه نظامی برای این رژیم میسر نبود. 

سومین پیامد جنگ، بروز مشکلات روحی و روانی برای نظامیان و شهروندان اراضی اشغالی بود. طولانی شدن جنگ از یک سو بر روحیه نظامیان اسرائیلی و از سوی دیگر بر زندگی شهروندان غیرنظامی اسرائیلی اثر گذاشت.

در اثر شلیک مداوم موشک‌های مقاومت، زیست شهری-مدنی در سرزمین‌های اشغالی با مشکل‌های جدی مواجه شد. شمار زیاد مجروحین اسرائیلی سبب بروز مشکل‌های روانی برای شهروندان اسرائیلی شده بود.

بیش از 2 میلیون شهرک‌نشین در جنوب اراضی اشغالی به زندگی پناهگاهی و خروج از شهرک‌ها روی آوردند که ترس و اطمینان نداشتن به توانایی رژیم اسرائیل در تامین امنیت ساکنان شهرک‌های صهیونیست‌نشین عامل این وضعیت بود. 

آشکار شدن ضعف‌های نظام دفاعی و همچنین بروز مشکلات روحی و روانی برای نظامیان و غیرنظامیان اسرائیلی به همراه تبعات اقتصادی جنگ سبب شد بنیامین نتانیاهو با برقراری آتس‌بس موافقت کند.

پذیرش آتش‌بس بدون قید و شرط از دید اسرائیل‌ها به منزله شکست این رژیم از گروه‌های مقاومت فلسطین بود. بنابراین، انتقادها از «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی افزایش یافته است.

می‌توان گفت چهارمین پیامد این جنگ، متزلزل‌تر شدن موقعیت بنیامین نتانیاهو در ساختار قدرت اسرائیل بود.

در همین راستا، «ایلیت شاکید» عضو کنست رژیم صهیونیستی در واکنش با طرح آتش‌بس کابینه این رژیم گفت: "توقف بدون قید و شرط جنگ با غزه، برای اسراییل شرم‌آور است."

«گیدعون سعر» از حزب «امید جدید» رژیم صهیونیستی هم  آتش‌بس با گروه‌های مقاومت در غزه را توافقی ننگین برای این رژیم عنوان کرد. 

«ایتمار بن غفیر» دیگر عضو کنست رژیم صهیونیستی نیز آتش‌بس ننگین و ذلیلانه اسراییل را تسلیم شدن خطرناک در مقابل جنبش حماس دانست و گفت: "این آتش‌بس شرایط سختی را برای اسرائیل به وجود آورده است."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117 

بیشتر بخوانید:

پارلمان رژیم صهیونیستی: آتش بس با غزه، لکه ننگی برچهره اسرائیل است

شادی اهالی غزه و کرانه باختری از پیروزی مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی

برقراری آتش بس در غزه از ساعت 2 بامداد