منابع عراقی از تنش میان دو حزب اتحاد میهنی و دموکرات کردستان عراق بر سر منصب ریاست‌جمهوری خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، با سقوط رژیم صدام، پست ریاست‌جمهوری درعراق که بیشتر نماد حاکمیت و وحدت عراق محسوب می‌شود به کردها رسید. در بین کردها نیز طبق توافق نانوشته‌ای حزب اتحاد میهنی کردستان نماینده خود را برای به دست گرفتن این پست معرفی می‌کرد و حزب دموکرات نیز مدیریت منطقه کردستان را به دست می گرفت. با این حال به نظر می‌رسد در این دوره دموکراتها به فکر پست ریاست‌جمهوری هستند.

به گزارش روز دوشنبه وبگاه المعلومه به نقل از یک منبع سیاسی: درپی پایان یافتن انتخابات پارلمانی عراق وشروع رایزنی‌ها برای انتخاب نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور و رئیس پارلمان دراین کشور، حزب دموکرات اعلام کرد که خواستار استانداری «کرکوک» است تا دیگر ادعایی برای ریاست‌جمهوی نداشته باشد.

این منبع سیاسی افزود: این درخواست حزب دموکرات با مخالفت اتحاد میهنی مواجه شد، چراکه رهبران این حزب معتقدند که افتادن استانداری کرکوک به دست دموکرات‌ها، نفوذ این حزب در میان کردها را افزایش خواهد داد، درپی این مخالفت حزب دموکرات نیز تاکید کرد، باید ریاست‌جمهوری عراق را به دست بگیرد و یکی از نمایندگان خود را برای این پست معرفی کند.

«مهدی عبدالکریم» عضو حزب دموکرات کردستان عراق نیز از رویکرد این حزب در نامزد کردن «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان برای تصدی پست ریاست‌جمهوری خبر داد و گفت، وی از مقبولیت مردمی نزد استان‌های جنوبی عراق برخوردار است.

حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست «مسعود بارزانی» در انتخابات اخیر پارلمانی این کشور، موفق به کسب ۳۳ کرسی شد. در مقابل ائتلاف کُردی موسوم به «تحالف کردستان» (حاصل همپیمانی حزب اتحادیه میهنی کردستان و حرکة التغییر «گوران» )۱۶ کرسی و حزب کُردی «حرکة الجیل الجدید» به ریاست «شاسوار عبدالواحد» ۹ کرسی پارلمانی را کسب کرد.

درهمین حال، «بافل طالبانی» رئیس مشترک حزب اتحادیه میهنی کردستان اعلام کرد: این حزب «برهم صالح» رئیس جمهوری کنونی عراق و عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی را به عنوان نامزد تصدی دوباره ریاست جمهوری معرفی خواهد کرد.

از سوی دیگر، حزب «حرکة الجیل الجدید» هم اعلام کرد، با هیچ یک از احزاب اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان برای تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان عراق وارد مذاکره نخواهد شد. 

همزمان با پخش برخی شایعه‌ها در خصوص قصد حزب دموکرات برای معرفی «سعی سعدی» عضو دفتر سیاسی این حزب به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری به پارلمان عراق، او گفته است:در صورت معرفی شدن برای این پست به نفع اتحاد میهنی کنار خواهد رفت.

«هوشیار زیباری» دیگر عضو دفتر سیاسی حزب دموکرات با این موضع سعدی مخالفت و تاکید کرده که اتحاد میهنی سال‌هاست توافق شراکت راهبردی با حزب دموکرات را زیر پا گذاشته و از این پست ریاست‌جمهوری نباید به اتحاد میهنی برسد.( این مسأله البته از اختلاف درون تشکیلاتی در حزب دموکرات نیز حکایت دارد.)

درهمین حال، یک منبع نزدیک به حزب دموکرات کردستان  خبرداد، این حزب دو برابر اتحاد میهنی در انتخابات رأی آورده و از این رو باید مهم‌ترین منصب کردها در حکومت یعنی ریاست‌جمهوری به حزب دموکرات برسد.

به گفته کارشناسان، هرچند برخی این اختلافات را بخش طبیعی از سیاست می‌دانند با این حال اختلافات و رقابت شدید دو حزب، امید محافل سیاسی منطقه کردستان عراق برای تفاهم و اقدام مشترک آن‌ها را که پس از نشست چندی پیش سلیمانیه قوت گرفته بود، کمرنگ کرده است.

116

بیشتر بخوانید:

ادامه اعتراض‌ها به نتایج انتخابات پارلمانی در عراق

علل اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی در عراق