"مایکل ماکویی" Michael Makuei وزیر اطلاع رسانی سودان جنوبی، روز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: "سالوا کر" رئیس جمهوری این کشور دستور برقراری آتش بس از ساعت 18 روز دوشنبه (به وقت محلی) را صادر کرده است.
سالوا کر هدف از صدور این حکم را پایان دادن به خشونت ها ارزیابی کرده است.
"جوبا" پایتخت سودان جنوبی از روز پنج شنبه گذشته تاکنون، صحنه درگیری های مرگباری است که بنا بر اعلام منابع محلی، دستکم 300 نفر در آن قربانی شده اند.
این درگیری ها واکنش های مختلف بین المللی را در پی داشته است.
دبیرکل اتحادیه عرب روز دوشنبه، درباره پیامدهای داخلی و منطقه ای درگیری ها در سودان جنوبی هشدار داد.
"احمد ابوالغیط" با دعوت از طرف های درگیر در سودان جنوبی به خویشتنداری، گفت: تحولات روزهای اخیر در سودان جنوبی و بروز درگیری های خونین میان نیروهای هوادار رئیس جمهوری و معاون رئیس جمهوری، نگرانی های شدیدی درباره امنیت و ثبات این کشور نوپا و همسایگان سودان جنوبی به وجود آورده است.
وی همچنین از طرف های درگیر خواست به توافق نامه صلحی که در اوت 2015 امضا کرده بودند تا بر اساس آن به جنگ داخلی در سودان جنوبی پایان داده شود، پایبند باشند.
در این راستا، "محمود عفیفی" سخنگوی دبیر کل اتحادیه عرب نیز گفت: تداوم خشونت در چندین منطقه سودان جنوبی بویژه جوبا، پایتخت این کشور، می تواند پیامدهای خطرناکی را به دنبال داشته باشد که مهار آن بسیار دشوار خواهد بود.
پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در بیانیه ای، خواهان پایان یافتن درگیری ها در جوبا پایتخت سودان جنوبی شدند.
در بیانیه شورای امنیت، از کشورهای همسایه سودان جنوبی درخواست شده است به منظور یافتن راه حل مسالمت آمیزی برای پایان جنگ در این کشور همکاری کنند.
سازمان ملل همچنین برای اعزام نیروهای صلحبان به جوبا نیز اعلام آمادگی کرده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز با ابراز نگرانی از وضع کودکان در سودان جنوبی، اعلام کرد: بر اثر خشونت های دو سال گذشته در سودان جنوبی، حدود یک میلیون کودک آواره شده اند.
کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد اخیرا در گزارشی اعلام کرد، یک چهارم مردم سودان جنوبی چه در داخل و چه در خارج از این کشور آواره هستند.
به عبارت دیگر دو میلیون و 600 هزار نفر از جمعیت این کشور آواره هستند که بیشتر آنها نیز کودکان هستند.
سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی و ریک ماچار رهبر شورشیان سابق که اکنون معاون رئیس جمهوری این کشور است، سال گذشته موافقت نامه صلحی امضا کردند و یک دولت ائتلافی انتقالی تشکیل دادند اما به رغم امضای این موافقت نامه، درگیری ها ادامه دارد.