علی کرمی- ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه گفت: آتش بس از ساعت هشت صبح پنجشنبه تا ساعت 16 به وقت محلی اجرا خواهد شد.
در چارچوب آتشبش اعلام شده برای خروج غیرنظامیان به ویژه زخمیها و عقب نشینی افراد مسلح، دالانهایی اختصاص خواهد یافت.
به گفته چورکین، روسیه و سوریه به طور یکجانبه آتشبسی هشتساعته در حلب اعلام کردند و تمدید این آتشبس به ۴۸ یا ۷۲ ساعت مستلزم توافقهای چندجانبه خواهد بود.
پیش از این، آتش بس توافقی بین روسیه و آمریکا در حلب در کمتر از یک هفته فروپاشید.
آتش بس توافق شده در سپتامبر گذشته نشان داد؛ آمریکا قابل اعتماد نیست و این کشور در هر شرایطی منافع خود و گروههای تروریستی را در سوریه مدنظر دارد.
فروپاشی آتش بس توافق شده بین روسیه و آمریکا، کار را به آنجا رساند که رسانه های غربی با هدایت آمریکا در جنگی رسانهای، روسیه و سوریه را عامل تشدید بحران در حلب معرفی کردند.
این در حالی است که گروههای مسلح به اصطلاح میانهرو و مورد حمایت آمریکا، عربستان، قطر و ترکیه در کنار گروه تروریستی جبهه النصره (فتح الشام)، مناطق مختلف شهر حلب را زیرآتش دارند.
تحرکات آنان در شرق حلب، زندگی حدود 250 هزار سوری را دشوار و اسفناک کرده است.
تشدید تحرکات تروریستها در شرق حلب، ارتش سوریه و حامیانش را به سرکوب آنان واداشته است و صحنه کنونی حلب، نشان از دست برتری ارتش سوریه دارد.
حلب جبهه اصلی جنگ در سوریه بوده و موفقیت در این جبهه بر آینده سیاسی این کشور تاثیرگذار است.
حامیان تروریستها و گروههای مسلح به هر روشی در تلاشند موقعیت آنان را در شرق حلب در وضعیتی مورد مناسب حفظ کنند.
آمریکا در چارچوب این سیاست، بر اساس توافقی که با روسیه در سپتامبر گذشته داشت حاضر نشد بین افراد مسلح میانهرو و گروه تروریستی جبهه النصره مرزی قائل شود.
هدف این دو گروه مشترک است و برای سرنگونی دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تلاش میکنند.
این مساله در نشست شنبه گذشته لوزان سوئیس بین وزیران امور خارجه ایران، روسیه، آمریکا، عربستان، ترکیه، عراق، مصر، اردن و نماینده سازمان ملل در امور سوریه به طور جدی مطرح شد.
نشست لوزان پس از ساعتها بحث و گفت وگو، خروجی مورد توافق نداشت.
تا زمانی که بین افراد مسلح و مخالف دولت سوریه و گروه تروریستی جبهه النصره مرزی مشخص نشود و بر گزینه برکناری اسد پیش از رجوع به آرای مردم سوریه اصرار شود هیچ نشستی درباره این کشور نتیجه بخش نخواهد بود.
چالش اصلی در هر گفت وگویی برای حل بحران سوریه و برقراری آتشبس دائم در حلب، این است که بازیگران دخیل در بحران سوریه در تروریست خواندن گروه های مختلف، اختلاف نظر دارند.
به گفته ویتالی چورکین، در صورت خروج تروریستهای جبهه النصره از مناطق شرقی حلب، امکان برقراری آتشبس دائم در این شهر فراهم خواهد شد.