به گزارش خبرگزاری ایران پرس، جنگ شدیدی که بین نیروهای امنیتی و نظامی افغانستان و گروه طالبان در ولایات این کشور آغاز شده همچنان ادامه دارد و جنگنده های ارتش افغانستان و پهپادهای نیروهای خارجی مستقر در اینکشور برای توقف پیشروی طالبان، مواضع این گروه را بمباران کردند.
منابع دولتی تلفات طالبان در حملات هوایی دیروز را افزون بر 100 کشته و زخمی اعلام کردند.
براساس گزارش های منتشر شده روز گذشته درگیری بین نیروهای دولتی و طالبان در 15 استان ادامه داشت و هر دو طرف ادعای پیشروی داشتند.
فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت: درگیری در استانهای غزنی، لوگر، قندهار، فاریاب، بلخ، هلمند، قندز، بغلان، بدخشان و کابل ادامه دارد و نیروهای افغان در برخی استانها پیشروی کرده اند.وی مدعی شده است که در 24 ساعت گذشته 248 تن از افراد گروه طالبان کشته و 137 تن دیگر زخمی شده اند اما در باره تلفات نیروهای افغان اظهار نظری نکرد.
براساس این گزارش ها، طالبان در استان پروان در شمال کابل شهرستان های «سیاگرد» و «شینواری» را از نیروهای دولتی گرفته اند و فضل الدین عیار استاندار پروان نیز سقوط این دو شهرستان را تائید کرده است. از استان بغلان در شمال افغانستان هم گزارش شده است که نیروهای دولتی با حمایت مردم موفق شده اند که ۳ شهرستان را از گروه طالبان پس گرفته و محاصره شهر پلخمری را بشکنند. شهر پلخمری مرکز استان بغلان در محاصره طالبان قرار داشت و طی چند شبانه روز گذشته درگیری های شدید در حومه های شهر ادامه داشت.
خبرنگاران از استان تخار در شمال شرق افغانستان هم گزارش دادند که شهرستان «رستاق» یکی از مرکزهای اصلی مقاومت در برابر طالبان نیز شب گذشته سقوط کرده است.براساس این گزارش از جمله 16 شهرستان این استان اکنون تنها 3 شهرستان در کنترل دولت قرار دارد و 13 شهرستان آنرا طالبان تصرف کرده اند.
همگام با تشدید درگیری ها در حومه شهرهای بزرگ مردم نگران آغاز جنگ داخلی خانمانسوز و افزایش موج جدید مهاجرت هستند.در چنین شرایطی ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در توئیتی نوشت: آمریکایی ها به جای حمله به طالبان روند خروج از افغانستان را تسریع کنند.مجاهد افزود: درصورت تکرار حملات نیروهای امریکایی به مواضع طالبان، این گروه نیز نیروهای خارجی بویژه آمریکایی مستقر در مناطق مختلف افغانتسان را آماج حملات خود قرار خواهد داد.
طالبان همچنین در واکنش به ادامه حضور 650 نظامی آمریکایی در افغانستان، برای تأمین امنیت دیپلمات های خارجی اعلام کرد: این اقدام به معنی ادامه اشغال است و طالبان آنرا نمی پذیرد. پس از سفر جمعه گذشته اشرف غنی رئیس جمهوری افغانتسان و هیات همراه به آمریکا و دیدار با رئیس جمهوری این کشور، موضوع استقرار 650 نظامی آمریکایی در افغانستان برای حفاظت از دیپلمات های آن کشور رسانه ای شد.
115
بیشتر بخوانید:
تحولات افغانستان به دلیل بدعهدیهای آمریکاست
خطیبزاده: تحولات افغانستان، نگران کننده است
علت تحرکات اخیر طالبان در افغانستان چیست؟