به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در بیانیه دفتر رئیس جمهور کره جنوبی آمده است: رئیس دفتر و بیش از ۱۰ نفر از دبیران ارشد رئیس جمهور کره جنوبی استعفای خود را تقدیم یون سوک یول کردهاند.
این در حالی است که رئیس جمهور کره جنوبی با وجود درخواستهای فزاینده از وی برای کناره گیری از قدرت به دلیل صدور فرمان برقراری حکومت نظامی اضطراری هنوز از سمت خود استعفا نکرده است.
حزب دموکرات کره جنوبی (DP) به عنوان حزب اصلی اپوزیسیون این کشور در بیانیهای تاکید کرد: در صورتی که یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی به سرعت از قدرت کنار نرود، روند استیضاح او را آغاز میکنیم.
در بیانیه حزب دموکرات کره جنوبی با انتقاد از صدور فرمان برقراری حکومت نظامی اضطراری از سوی رئیس جمهور این کشور، آمده است: صدور این فرمان باعث ایجاد آشوب و هرج و مرج در کره جنوبی شد و زمینه استیضاح یون سوک یول را ایجاد کرده است.
بیانیه حزب دموکرات کره جنوبی میافزاید: ما بیکار نخواهیم نشست و فقط نظارهگر اقدام جنایتکارانه رئیس جمهور این کشور در تخریب قانون اساسی و پایمال کردن دموکراسی در کره جنوبی نخواهیم بود چرا که او باید به دلیل ارتکاب این عمل، به سرعت داوطلبانه استعفا کند.
«پارک چان دائه» رهبر نمایندگان طیف حزب دموکرات کره جنوبی در پارلمان این کشور نیز پیش تر با بیان اینکه رئیس جمهور کره جنوبی نمیتواند به دلیل صدور فرمان برقراری حکومت نظامی اضطراری از اتهام خیانت شانه خالی کند، از او خواسته بود تا بلافاصله از قدرت کنارهگیری کند.
رهبر حزب حاکم کره جنوبی: تصمیم رئیس جمهور برای برقراری حکومت نظامی اضطراری فاجعه بار بود
در همین راستا، «هان دونگ هون» رهبر حزب حاکم قدرت مردم (حزب رئیس جمهور کره جنوبی) در گفت وگو با خبرنگاران از تصمیم رئیس جمهور کره جنوبی در خصوص برقراری حکومت نظامی اضطراری در این کشور به عنوان یک تصمیم فاجعهبار یاد کرد و گفت: او باید توضیحات قانعکنندهای در خصوص چرایی اتخاذ این تصمیم ارائه کند.
وی در ادامه همچنین با اظهار تأسف عمیق خود نسبت به این واقعیت که رئیس جمهور همحزبی او فرمان برقراری حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی را صادر کرده است، تاکید کرد: "وزیر دفاع که برقراری این حکومت نظامی اضطراری را به یون سوک یول پیشنهاد کرد باید بلافاصله از سمت خود برکنار شود و همه مسئولان دولتی که در این ماجرا نقش داشتند هم باید نسبت به اقدامات خود پاسخگو باشند."
گفتنی است، حزب قدرت مردم کره جنوبی پیشتر و بلافاصله پس از تصمیم رئیس جمهور این کشور در خصوص اعلام برقراری حکومت نظامی اضطراری با این اقدام مخالفت کرده و آن را خلاف قانون اساسی کره جنوبی خوانده بود.
نمایندگان مجلس ملی کره جنوبی در جلسهای اضطراری که پس از صدور دستور حکومت نظامی توسط «یون سوک یول» رئیس جمهور این کشور برگزار شد، به لغو این دستور رای دادند.
نمایندگان مخالف دولت کره جنوبی با وجود حضور نیروهای ارتش، با بالا رفتن از دیوارهای پارلمان وارد ساختمان نهاد قانونگذاری این کشور شدند و به لغو حکومت نظامی اعلام شده توسط رئیس جمهور رای دادند.
پارلمان کره جنوبی دارای ۳۰۰ کرسی است و نمایندگان مخالف دولت، ۱۷۰ کرسی از این تعداد را در اختیار دارند. با این حال نمایندگان مجلس ملی با ۱۹۰ رای موافق در برابر هیچگونه رای مخالفی، دستور حکومت نظامی را لغو کردند.
نمایندگان مجلس ملی کره جنوبی اقدام یون سوک یول رئیس جمهور این کشور را در اعلام حکومت نظامی اضطراری، خلاف قانون اساسی اعلام کردهاند.
ارتش کرهجنوبی فعالیت پارلمان و احزاب را در پی صدور حکم حکومت نظامی، ممنوع اعلام کرده بود.
یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی، عصر روز (سهشنبه به وقت محلی) در یک سخنرانی زنده تلویزیونی در سراسر این کشور وضعیت حکومت نظامی اعلام کرد.
وی این اقدام را برای «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.
وی همچنین به مخالفتها با بودجه پیشنهادی دولت و تلاشها برای استیضاح برخی مقامات ارشد اشاره کرد و آن را تهدیدی برای مدیریت دولتی دانست.
رئیسجمهور کره جنوبی در این سخنرانی اشارهای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیتهای احزاب مخالف تمرکز داشت.
این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.