علی کرمی: رئیس اداره محلی منطقه کردستان عراق اعلام کرد: اربیل پس از آزادی موصل از اشغال داعش، موضوع استقلال کردستان عراق را پیگیری خواهد کرد.

"نچیروان بارزانی" در مصاحبه با نشریه آلمانی "بیلد"، با بیان این که اکنون تمرکز اصلی، جنگ با داعش است، تصریح کرد: به محض آزادسازی موصل، با دولت مرکزی عراق درباره استقلال منطقه کردستان از این کشور گفت‌وگو خواهد شد.

نچیروان بارزانی معتقد است سال 2003 یعنی حمله نظامیان آمریکایی به عراق و سرنگونی رژیم بعث صدام، آغازی جدید برای رسیدن به عراقی دموکراتیک بود، اما این تجربه شکست خورد.

موضوع استقلال منطقه کردستان عراق هر از گاهی از سوی رهبران حزب دموکرات کردستان (پارتی) بیان می‌شود.

"مسعود بارزانی" رئیس منطقه کردستان عراق هم فوریه گذشته خواهان برگزاری همه‌پرسی درباره استقلال این منطقه از عراق شد.

"مسعود بارزانی" به زعم خود متعقد است، استقلال کردستان عراق تنها راه در برابر کُردهای عراقی برای گام برداشتن در مسیر رشد و آبادانی است. 

نچیروان و مسعود بارزانی در حالی هر از گاهی بر استقلال منطقه کردستان از عراق تاکید می‌کنند که اساسا این منطقه مولفه‌های اساسی (از جمله جمعیت و اقتصاد قوی و قابل اتکاء) را برای استقلال ندارد.

علاوه بر این، لازمه آبادانی منطقه کردستان عراق و برخورداری از اصول دموکراتیک، استقلال یا جدایی نیست.

طرح موضوع استقلال کردستان عراق در شرایط کنونی اهداف مورد نظر نچیروان و مسعود بارزانی را محقق نخواهد کرد، چون علاوه بر مشکلات داخلی، این مواضع بیشتر جنبه سیاسی و تبلیغاتی دارد.

این درخواست بارزانی‌ها نه در عراق (حتی در بین همه کُردها) و نه در منطقه و جهان، با استقبال رو به رو نشده است.

اصرار بارزانی‌ها بر استقلال منطقه کردستان از عراق در شرایط کنونی استدلال منطقی ندارد، چون مشکلاتی که این کشور با آن رو به رو است، محدود به یک منطقه نیست.

گروه تروریستی داعش دشمن مشترک عراقی‌ها است و با "وحدت کلمه" می‌توان این گروه تروریستی را در عراق نابود کرد.

وحدت همه گروه‌ها در سایه عراق منسجم و یکپارچه، رویکردی سنجیده برای عبور این کشور از مشکلات و تضمین آبادانی بوده و سخن گفتن از استقلال یا جدایی در وضعیت کنونی بازی در میدان دشمن است. 

دشمنان عراق در گرماگرم عملیات آزادسازی موصل از اشغال داعش هم ثابت کردند، یکپارچگی این کشور را بر نمی‌تابند و تجزیه عراق، هدف پنهانی دشمنان در کنار مواضع اعلامی آنان در حمایت از "عراق واحد" است.

حضور نظامی ترکیه در موصل و تلاش آمریکا برای وقفه در عملیات آزادسازی موصل با مواضع اعلامی آنان در تضاد است.

ترک‌ها از مبارزه با تروریسم سخن می‌گویند، بدون توجه به این نکته که باید با دولت مرکزی عراق هماهنگ باشند و آمریکایی‌ها هم در سیاست اعلامی‌شان از این عملیات حمایت می کنند، اما به دنبال توقف عملیات آزادسازی موصل هستند.

مواضع برخی کشورهای همسایه عراق و آمریکایی‌ها نشان می‌دهد گسست بین گروه‌های عراقی، هدف آنان است و درچنین شرایطی، تقویت وحدت ملی در عراق ضروری است.

اصرار بر استقلال کردستان عراق کمک به دشمنان"عراق مستقل و دموکراتیک" است، تا لایه‌های پنهانی اهداف خود را با ابزار داخلی عملی کنند. 

لازمه برخورداری از عراقی دموکراتیک، تقویت انسجام سیاسی، توان اقتصادی، نظامی و برقراری امنیت پایدار است و در سایه این مولفه‌های قدرت می‌توان به رشد و آبادانی رسید.