اولین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری برای استماع شکایت نیکاراگوئه علیه‌ آلمان به اتهام تسهیل نسل‌کشی در نوار غزه در دیوان بین المللی دادگستری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دولت نیکاراگوئه در شکایت خود گفته است که آلمان از طریق ارسال ادوات نظامی به رژیم صهیونیستی و متوقف کردن پشتیبانی مالی از آژانس امداد رسانی سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) نسل کشی در نوار غزه را تسهیل کرده است.

نیکاراگوئه از دیوان بین المللی دادگستری خواسته است تا تدابیری موقت برای تعلیق فوری کمک های آلمان به رژیم اسرائیل بویژه کمک های نظامی را اتخاذ کند.

تیم حقوقی نیکاراگوئه در اولین جلسه دادگاه لاهه گفت: "از دادگاه می‌خواهیم به آلمان دستور دهد که از اسرائیل در نابودی فلسطین و مردم فلسطین حمایت نکند."

تیم حقوقی نیکاراگوئه با بیان اینکه مردم فلسطین در معرض مخرب ترین فعالیت های نظامی در تاریخ معاصر هستند، تاکید دارند: آلمان با حمایت از رژیم اسرائیل مسئول نسل کشی در غزه است.

در همین حال، «سباستین فیشر» سخنگوی وزارت خارجه آلمان دیروز (یکشنبه) در آستانه برگزاری جلسه استماع دادگاه ضمن رد اتهامات وارده گفت: "از موضع قانونی خود در دادگاه دفاع خواهیم کرد."

بر اساس این گزارش، پیشتر شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان «بی‌بی‌سی» در گزارشی با عنوان «جنگ غزه: تسلیحات اسرائیل از کجا می آید؟» گفته بود که پس از آمریکا، آلمان بزرگترین فروشنده تسلیحات به رژیم اشغالگر اسرائیل است.

این شبکه افزوده بود: آلمان در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، ۳۰ درصد تسلیحات مورد نیاز تل‌آویو را تامین کرده است.

نیکاراگوئه بهمن ماه سال گذشته با ارائه نامه‌ مکتوب به دیوان بین‌المللی دادگستری بصورت رسمی خواستار پیوستن به پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی شده بود.

دیوان بین‌المللی دادگستری در آن زمان با صدور بیانیه ای اعلام کرده بود که نیکاراگوئه معتقد است، رفتار رژیم اسرائیل «نقض تعهدات در کنوانسیون نسل‌کشی» است.

دولت نیکاراگوئه یک هفته قبل از ارائه درخواست کتبی خود به دیوان بین المللی دادگستری، با صدور بیانیه‌ای دولت‌های انگلیس، آلمان، هلند و کانادا را مسئول «نقض آشکار و سیستماتیک کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی، حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق عرفی از جمله قانون اشغال سرزمین‌های اشغالی فلسطین به ویژه نوار غزه» دانسته بود.

نیکاراگوئه در بیانیه خود از کشورهای یادشده خواسته بود تا تامین سلاح، مهمات، فناوری و یا قطعات برای رژیم اسرائیل را فورا متوقف کنند، زیرا این احتمال وجود دارد که این رژیم از این امکانات و تجهیزات برای تسهیل یا ارتکاب نقض کنوانسیون نسل‌کشی استفاده کرده باشد.

دیوان بین المللی دادگستری در روزهای ۱۱ و ۱۲ ژانویه در لاهه دو جلسه علنی را به عنوان بخشی از آغاز رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل به اتهام ارتکاب «جنایت نسل کشی علیه ساکنان نوار غزه برگزار کرد.  این دادگاه در ماه ژانویه در حکمی اعلام کرد که اسرائیل باید از هر اقدامی که ذیل کنوانسیون مقابله با نسل‌کشی قرار می‌گیرد، خودداری کند.

رژیم نسل کش صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا به عنوان مهمترین حامی آن که کمک های گسترده سیاسی، اقتصادی نظامی و تسلیحاتی را در طول این جنگ در اختیار صهیونیست ها قرار داده در چند ماه گذشته آشکارا به نسل کشی ساکنان باریکه غزه پرداخته و ضمن محاصره و حملات شدید روزانه هوایی و زمینی و دریایی علیه آنها، حتی ابتدایی ترین حقوق انسانی را درباره مردم غزه رعایت نمی کند.

117

بیشتر بخوانید:

رای جدید دیوان بین المللی دادگستری درباره باریکه غزه