ایران پرس - پس از گذشت 8 سال از جنبش مردمی مصر که به سرنگونی "حسنی مبارک" دیکتاتور سابق این کشور منجر شد، مصری ها بار دیگر در اعتراض به مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به میدان آمده و خواهان کناره گیری "عبد الفتاح السیسی" رئیس جمهوری این کشور هستند.

"عبدالفتاح السیسی" که پس از کودتا علیه "محمد مرسی" در یک انتخابات فرمایشی در سال 2014 قدرت را در مصر در اختیار گرفته است؛ از ابتدای به قدرت رسیدن، سیاست سرکوب و خشونت علیه معترضان را در پیش گرفته است به طوری که بسیاری از احزاب سیاسی مصر، معترض عملکرد وی در عرصه سیاسی هستند.

عملکرد اقتصادی وی نیز مورد قبول شهروندان این کشور نبوده و افشای فساد گسترده السیسی و برخی دیگر از هیات حاکمه مصر بر دامنه خشم شهروندان مصری علیه او افزوده است.

در این راستا اگرچه اعتراضات مردمی در مصر مدتهاست به صورت پراکنده ادامه دارد اما افزایش سرکوب و دستگیری مخالفان، ادامه بازداشت‌ها و صدور گسترده احکام اعدام و حبس ابد، انتشار گزارش‌هایی از شرایط بسیار بد زندان‌ها، مرگ مشکوک برخی سیاسیون چون "محمد مرسی" رئیس جمهوری مخلوع این کشور و پسرش بر دامنه نارضایتی ها ومخالفت ها علیه السیسی افزوده است.

از سوی دیگرعلنی شدن فساد سیاسی و اقتصادی السیسی توسط "محمد علی" تاجر مصری که در تبعید خود خواسته در اسپانیا به سر می برد، سبب شده تا ده ها هزار نفر از شهروندان مصر طی روزهای گذشته  با برگزاری تجمعات اعتراض آمیز درشهرهای مختلف مصر خواستار برکناری السیسی شوند.

محمد علی در پیام های ویدئویی خود با اعلام اینکه به مدت 15 سال پیمانکار ساخت و ساز در ارتش مصر بوده و برای السیسی قصری مجلل در پایگاه نظامی مصر ساخته است، افزود، فساد اقتصادی در هیات حاکمه مصر به قدری بالا است که میلیون ها دلار از اموال او را به باد داده است.

فراخوان محمد علی و افشاگری گسترده وی سبب شد تا برخی از احزاب سیاسی مصر نیز با او همراه شوند. حزب الاستقلال مصر با اشاره به  هزینه های هنگفت دولت مصر در ساخت کاخ های ریاست جمهوری  در شرایطی که مردم این کشور در فقر به سر می برند، آن را نکوهش کرد.

گسترش اعتراضات سبب شده تا خشونت ها و دستگیری ها علیه مخالفان سیاست های السیسی نیز افزایش یابد به طوری که  بنا بر گزارش فعالان حقوق بشری مصر، تاکنون بیش از صدها نفراز معترضان در شهرهای مختلف مصر دستگیر و زندانی شده اند.

جنبش سوسیالیست انقلابی در پستی نوشت: برکناری السیسی از قدرت دیگر یک رویای دست نیافتنی نیست بلکه بیش از همیشه نزدیک است؛ مردم مصر دیگر نمی توانند فساد و استبداد را تحمل کنند، آنها خواستار یک حکومت صادق، ملی و غیر نظامی هستند.

تظاهرات گسترده 27 سپتامبر در مصر که با شعار «جمعه رهایی و انقلاب مردم» برگزار شد و کشیده شدن آن به میدان التحریر که نماد آغاز جنبش مردمی سال 2011 مصر است را می توان سر فصل یک برهه جدید سیاسی در مصر به شمار آورد. به نظر می رسد مردم مصر فصل دیگری را در تاریخ سیاسی این کشور ورق زده و پیگیر آرمان هایی چون برقراری عدالت، دموکراسی، آزادی های سیاسی، مدنی و بهبود شرایط اقتصادی هستند.

در این راستا از نظر آنها برکناری السیسی از قدرت، پله نخست آغاز تغییرات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در این کشور است. 139/118

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

ادامه تظاهرات در مصر همزمان با حمایت ترامپ از "السیسی"/ تحلیل