تحلیل:

ایران پرس: با آغاز ریاست دوره‌ای چین بر شورای امنیت سازمان ملل، امیدواری‌ها برای ورود این شورا به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه افزایش یافته است.

آمریکایی ها تاکنون مانع از برقراری آتش بس در غزه شده اند و جنایت کاران صهیونیست با شدت تمام به کشتار غیر نظامیان بخصوص زنان و کودکان در غزه ادامه می دهند.

ریاست چین بر شورای امنیت سازمان ملل یک ماهه است و با توجه به اینکه چین عضو دائم شورای امنیت و دارای حق وتو است می تواند با استفاده از ظرفیت شورای امنیت تاثیر گذاری خوبی بر تحولات غزه داشته باشد.

آمریکا تاکنون با وتوی طرح های پیشنهادی در شورای امنیت مانع از برقراری آتش بس در غزه شده و صهیونیست ها نیز با شدت تمام به کشتار مردم در غزه ادامه می دهند که این باعث شده است، آمار شهدای غزه بخصوص زنان و کودکان به بیش از هشت هزار و 500 تن برسد.

«عزت اله یوسفی» کارشناس مسایل سیاسی در ابن باره می گوید: "چین به عنوان قطب اصلی قدرت جهانی شرق از توانایی و ظرفیت خوبی برای جلوگیری از کشتار مردم غزه و توقف جنایات صهیونیستها بهره مند است و از اینرو مردم غزه امیدوارند چین با ایفای نقش تاریخی خود موجب توقف جنایات صهیونیستها در غزه شود و چین نیز نباید فرصت ریاست بر شورای امنیت را از دست بدهد."

ناکارآمدی شورای امنیت سازمان ملل در توقف جنگ غزه

جای بسی تاسف است در حالی که جهانیان شاهد کشتار مردم غزه از سوی صهیونیستها هستند شورای امنیت سازمان ملل از زمان آغاز حملات ارتش اسرائیل به باریکه غزه و درگیری با گروه های مقاومت فلسطینی در حدود چهار هفته گذشته نتوانسته است قطعنامه ای برای برقراری آتش بس فوری تصویب کند.

اگر چه مسئول اصلی این ناکارآمدی آمریکا است، اما به هر حال کشورهای تاثیر گذار همچون چین و روسیه به عنوان اعضای دائم شورا از مسئولیت حقوق بشری برای توقف جنایات صهیونیستها در غزه برخوردارند.

روسیه دو پیش نویس قطعنامه در مورد بحران غزه ارائه کرد که رای کافی را برای تصویب در شورای امنیت کسب نکرده اند و این لکه ننگ بشری و تاریخی در پرونده عملکرد شورای امنیت سازمان ملل است که به عنوان بزرگترین و مهمترین نهاد بین المللی حامی صلح نتوانسته است مانع ادامه جنایات صهیونیستها در غزه شود.

«سونگ چونگ پینگ» تحلیلگر مسایل بین المللی در این باره می گوید: "ریاست دوره ای چین بر شورای امنیت سازمان ملل فرصت مناسبی برای احیای نقش این شورا برای کمک به صلح جهانی است و این امر مهم را می تواند از طریق پایان دادن به حملات صهیونیستها بر غزه عملیاتی کند، چون جهان شرق جز چین از ظرفیت دیگری برای تاثیر گذاری بر تحولات غزه برخوردار نیست."

در هر حال، اگرچه اظهارات «ژانگ جون» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت مبنی بر اینکه اسرائیل به عنوان اشغالگر باید محاصره غزه را لغو و حملاتش را متوقف کند موضع دلگرم کننده ای است اما وادار کردن صهیونیستها به اجرای چنین درخواستی نیازمند اقدامات عملی است و بدون تردید شورای امنیت سازمان ملل می تواند این ظرفیت را در اختیار چین قرار دهد که اسرائیل را وادار به توقف حملاتش به غزه کند‌ هر چند در این مسیر آمریکا همچنان کارشکنی خواهد کرد اما چین نیز به عنوان قدرت شرقی باید توان تاثیرگذاری خود را در شورای امنیت به اثبات برساند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم دارد و برای جهانیان قابل پذیرش نیست که شورا نتواند به جنایات صهیونیستها در کشتار جمعی در غزه پایان دهد، زیرا وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است که با یکجانبه‌گرایی برخی از این اعضا بخصوص آمریکا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است.

نویسنده: مجید وقاری

117

بیشتر بخوانید:

 

درخواست امارات برای برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره غزه