ایران پرس: سازمان انرژی اتمی در واکنش به تصویب قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران، از تولید اورانیوم تا غنای 60 درصد در سایت فردو خبر داد.

سازمان انرژی اتمی به دنبال آن است تا از امکانات و فضای سایت فردو برای تجهیز و تولید اورانیوم غنی‌شده حداکثر استفاده را به عمل آورد.

رسانه‌ها روز دوشنبه گزارش دادند سازمان انرژی اتمی ایران همچنین دو آبشار دیگر «آی آر 2 ام» و «آی آر 4» را در سایت نطنز بازبینی و گازدهی کرده و دو آبشار دیگر از این ماشین‌ها برای گازدهی آماده شده‌اند.

اقدام قاطعانه ایران در توسعه غنی سازی 60 درصدی در حالی است که پیشتر «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرده بود: "«چند اقدام» به عنوان «پاسخ به اقدام اخیر سه کشور اروپایی و آمریکا در تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفته است."

وی روز یکشنبه گفت: "اجرای آنها امروز با حضور بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مجتمع‌های غنی‌سازی نطنز و فردو انجام شد."

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی نیز روز سه‌شنبه در تایید انجام غنی‌سازی 60 درصدی در فردو گفت: "در روزهای اخیر شاهد صدور قطعنامه علیه ایران بودیم که این کار با عکس‌العمل متقابل ما مواجه شد و در روزهای اخیر تولید اورانیوم یو اف 6 غنای 60 درصد در فردو آغاز شد."

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه 17 نوامبر قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکای اروپایی که در آن ایران به عدم همکاری کافی با دید‌بان هسته‌ای سازمان ملل متهم شده را به تصویب رساند. این دومین بار در سال جاری میلادی است که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای در خصوص این موضوع صادر می‌کند.

قطعنامه پیشین در ژوئن 2022 به تصویب رسیده بود. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال‌های گذشته برخی از ادعاهای مطرح‌شده از سوی رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران را مورد توجه قرار داده و تکرار کرده و خواهان پاسخ گویی تهران به این اعاهای بی اساس شده است.

در حالی که ایران در سال 2015 ودر چارچوب توافق هسته ای برجام، در چارچوب «پی ام دی» یا همان «ابعاد نظامی احتمالی» به سئوالات و ابهامات آژانس پاسخ داده و این مساله حل و فصل شده بود.

اکنون آژانس بر مبنای ادعاهای رژیم صهیونیستی خواهان بازرسی از برخی سایت ها شده است. در این راستا در قطعنامه اخیر شورای حکام از تهران برای همکاری فوری با آژانس در مورد سایت‌های مشکوک مریوان، ورامین و تورقوزآباد خواسته شده است.

تهران این ادعاها را ساختگی دانسته و آنها را رد کرده است.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی چندی پیش تصریح کرده بود: "تهران به سوالات مطرح‌شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخ دقیق داده اما آژانس مبنای گزارش‌هایش را اطلاعات دریافتی از دشمنان ایران قرار می‌دهد."

«محسن نذیری اصل» نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام را مردود خواند و گفت: "اهداف سیاسی بانیان این قطعنامه محقق نخواهد شد، اما تصویب آن می‌تواند بر روند همکاری و تعاملات سازنده ایران با آژانس اثرگذار باشد."

اقدامات قاطعانه ایران در گسترش غنی سازی 60 درصدی که پاسخ به اقدامات خصمانه غرب علیه تهران تلقی می شود با واکنش منفی غربی ها مواجه شده است. تروئیکای اروپایی در این باره بیانیه مشترکی داده وبا محکوم کردن پیشرفت های هسته ای ایران تاکید کرد: "ما همچنان به رایزنی در کنار شرکای بین‌المللی درباره بهترین شیوه رسیدگی به تشدید برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهیم داد."

در واقع تصویب قطعنامه جدید ارائه شده از سوی آمریکا و تروئیکای اروپایی در شورای حکام، تلاش غرب برای تشدی فشارها علیه ایران بر اساس این توهم است که با توجه به وقوع اغتشاشات ها در ایران از یک سو و بن بست کنونی در مسیر مذاکرات وین و اصرار آمریکا بر عدم قبول خواسته های به حق ایران در زمینه لغو تحریم ها و نیز پایان دادن به مسائل پادمانی از سوی دیگر، می توانند از طریق فشار سیاسی، تهران را وادار به قبول خواسته های غیر منطقی و زورمدارانه خود نمایند و یا اینکه ایران را وادار سازند تا از خواسته های به حق و قانونی خود صرف نظر کند.

در حالی که واکنش قاطع ایران با توسعه غنی سازی نشان می دهد که به هیچ عنوان در برابر فشارهای غرب  سر فرود نخواهد آورد.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر

117