تهران-ایران پرس:. سفیر جدید دولت کویت در ایران در آغاز ماموریت خود با حسین امیر عبداللهیان دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وی کرد.

 «بدر عبدالله المنیخ» سفیر جدید دولت کویت در جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه در آغاز ماموریت خود با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وی کرد.

در ماههای اخیر برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله کویت و امارات متحده عربی که به حفظ روابط همسایگی با ایران واقف هستند از تمایل خود برای بهبود روابط با دولت ایران خبر داده اند.عربستان نیز از روند گفت و گوها با ایران که با میانجیگری عراق انجام می شود ابراز رضایت کرده است.

در سال ۱۳۹۴ شمسی و بعد از حوادث مربوط به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری  این کشور در مشهد، کویت مانند تعدادی دیگر از کشورهای عربی در اعتراض به این  اتفاق و در راستای حمایت از عربستان اقدام به کاهش سطح روابط سیاسی خود با تهران کرد و اکنون بعد از ۷ سال کویت تصمیم گرفته است که این روابط را به سطح سفیر ارتقا دهد.

روابط و تعاملات کشور کویت با ایران طی سال های اخیر به رغم موضوعات و چالش های مختلف منطقه ای، روندی نسبتا ثابت و پایدار داشته است. در بحران های منطقه ای کویت و ایران سطح روابط خود را کاهش داده اند اما هیچ گاه روابط خود را قطع نکرده اند.

کویت طی سال های اخیر کوشیده است روابط متعادل خود را با ایران و عربستان در راستای تحقق منافع خود حفظ کند. کویت به عنوان یکی از کشورهای کم جمعیت که اغلب آن ها را مهاجران تشکیل می دهند؛ با سه قدرت تاثیرگذار ایران، عربستان و عراق همسایه است که فرصت ها و تهدیداتی را برای آن کشور به دنبال داشته و بر همین اساس دولت کویت همواره بر لزوم روابط مسالمت آمیز مبتنی بر حسن همجواری با کشورهای منطقه تاکید کرده است.

«شیخ احمد ناصر الصباح»  وزیر امور خارجه کویت 26 ژوئیه در گفتگوی تلفنی با حسین امیر عبداللهیان ضمن تقدیر از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط با کشورهای منطقه ، بر ضرورت گسترش بیش از پیش روابط دو جانبه بین کویت و تهران تاکید کرد و گفت : رهبری سیاسی کویت همواره به دنبال تقویت رابطه با ایران بوده است و تعیین سفیر جدید کویت در ایران در همین راستا قرار دارد .

در واقع اختلافات در روابط ایران و کویت را که بیشتر تحت تاثیر طرف های ثالث بوده است ، می توان عمدتا گذرا دانست؛ به عنوان مثال به محض پایان جنگ تحمیلی در سال 1367 ، کویت سفارت خود را در تهران باز کرد و ایران هم در سال 1369 اولین کشوری بود که حمله صدام و اشغال کویت را محکوم کرد و خواستار عقب نشینی ارتش صدام از آن کشور شد.

دولت کویت همچنین طی سال های اخیر کوشیده است در یافتن راه حل های سیاسی برای حل و فصل مناقشات منطقه ای نقش ایفا کند؛ این کشور همچنین مخالف عادی سازی و هرگونه ارتباط با رژیم صهیونیستی است و پس از عادی سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی ،اغلب سازمان های مردم نهاد و مجلس کویت ، این اقدام را محکوم کردند.

بدیهی است پس ‎از ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ائتلاف ‎سازی علیه ایران در منطقه، اکنون به ‎نظر می‌رسد کشورهای عربی درحال برداشتن گام هایی برای توسعه روابط خود با ایران هستند؛ جمهوری اسلامی ایران نیز همواره بر لزوم همگرایی به عنوان لازمه امنیت و ثبات و همچنین ضامن منافع ملت های منطقه، تاکید کرده است.

بر همین اساس، انتخاب سفیر جدید کویت در ایران و تاکید مقامات دو کشور بر لزوم تقویت مناسبات ، می تواند نوید بخش فصلی جدید از روابط دو کشور ارزیابی شود.

سیاست خارجی دولت سیزدهم ایران بیش از همه بر روی بهبود روابط با کشورهای همسایه و مسلمان حوزه خلیج فارس تمرکز دارد؛ امری که می‌تواند علاوه بر افزایش روابط اقتصادی و امنیتی تهران با کشورهای منطقه به منزوی شدن رژیم صهیونیستی و شکست توطئه های این رژیم و آمریکا برای منزوی کردن ایران کمک کند.

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران 4 مه در گفت و گوی تلفنی با «الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت مواضع این کشور را در قبال توطئه‌های منطقه‌ای، آگاهانه توصیف کرد و با یادآوری مناسبات خوب ایران و کویت در گذشته، تاکید کرد :باید روابط ایران و کویت به عنوان دو دوست قدیمی به ظرفیت واقعی خود بازگردد.

119

نویسنده:عقیقی