"کیم جونگ اون"، رهبر کره شمالی درشب سال نوی میلادی، یک پیام هسته ای به ترامپ داد وگفت: "ما بمب اتمی داریم، پس هستیم!"

این پیام واکنش رئیس جمهوری منتخب آمریکا را درپی داشت.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی اعلام کرد: کشورش در مراحل نهایی ساخت موشک دور بردی است که می تواند کلاهک هسته ای حمل کند.

کیم جونگ اون همچنین یاد آور شد که کره شمالی در سال 2016 به اوج قدرت هسته ای رسید ودر این سال، دو آزمایش هسته ای انجام داد که موفقیت آمیز بودند.

مخاطب  نخست این سخنان  کیم، مردم کره شمالی هستند اما مخاطب دوم آنهایی هستند که در برج ترامپ درنیویورک هستند، یعنی اعضای دولت آتی دونالد ترامپ.

آن طور که رهبر کره شمالی عنوان کرد: موشک قاره پیما که می تواند کلاهک هسته ای برروی آن نصب شود مراحل ساخت نهایی اش را می گذراند  و ازهمین جا بین تئوریسین های نظامی آمریکا ،اختلاف دیدگاه وجود دارد.

آیا کیم جونگ بلوف می زند؟

برخی از این نظریه پردازان آمریکایی می گویند،  کیم جونگ اون درحال بلوف زدن است و به آن درجه ازدانش نظامی دست پیدا نکرده است تا موشک قاره پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته ای بسازد.

آنها استدلال می کنند که برای سوار کردن سلاح هسته ای روی موشک های دوربرد قاره پیمایی که مثلا می خواهد لس آنجلس آمریکا را   هدف قرار بدهد، باید تجهیزات بازگشت مجدد موشک از "جو" نیز وجود داشته باشد.

اما برخی دیگرمی گویند آنچه را که کیم تا کنون گفته عمل کرده است. زیرا کره شمالی درسال های گذشته ماهواره تحقیقاتی" کوانگ میونگ سونگ " را به مدار زمین فرستاد و اعلام کرد که همه کشورها حق دارند از فضا برای کامل کردن  تحقیقات علمی خود استفاده کنند چرا که فضا نباید درانحصار یک کشور آن هم آمریکا در آید.

علاوه براین کره شمالی در 2006، 2009، 2013 و 2016 پنج بار دست به آزمایش های هسته ای -نظامی زیرزمینی زد که خود آمریکا هم نتوانست منکر این اقدامات کره شمالی شود.

ضمن آن که کره شمالی درسال های نه چندان دور، در چهارم ژوییه که سال روزاستقلال آمریکا نام گرفته، ده فروند موشک بالستیک را با برد متوسط و برد بلند  آزمایش کرد.

شاید برای بیشتر مقامات آمریکا این مساله روشن شده باشد که کره شمالی بلوف نمی زند چرا که بیشتر کارشناسان می گویند کره شمالی به پیشرفت های بسیار سریعی در این مسیر دست یافته است.

ترامپ با کره شمالی چه کند؟

از بوش تا اوباما هیچ کدام دستور العمل مشخصی برای حل مساله کره شمالی ارایه نکردند.

در واقع کره شمالی برای آمریکا یک مشکل حل نشده و شاید حل نا شدنی است.

سیاست های آمریکا در قبال کره شمالی در یک دهه گذشته هر بار به شکست انجامید  وگواه این نیز می تواند تلاش بی وقفه فعالیت های هسته ای و موشکی پیونگ یانگ باشد.

به نظر می رسد ترامپ نمی تواند از راه اسلاف خود برای بازداشتن کره شمالی از فعالیت های هسته ای استفاده کند و ناگزیر به انتخاب راهی است که  مبتنی بر اصل مذاکرات برابر با کره شمالی و ایجاد حس امنیت و اعتمادسازی  باشد.