رادیو ترکی استانبولی درباره بمباران مناطق مسکونی یمن ازسوی رژیم آل سعود، با عباس کارا آغاچلی، استاد روابط بین الملل دانشگاه گیرسون ترکیه گفت وگو کرده است.

بمباران مناطق مسکونی یمن از سوی جنگنده های آل سعود در روزهای گذشته و سکوت مجامع بین المللی در ارتباط با جنایات بی پایان عربستان در یمن را چگونه ارزیابی می کنید؟

 تحولات یمن را باید با دیدی جهانی دنبال کرد. در بررسی تحولات سیاسی کشورهای منطقه در چند ماه اخیر و در ارتباط با یمن به این نکته می رسیم که سیاست خارجی عربستان با شکست بسیار بزرگی مواجه شده و دلیل اصلی آن این است که این کشور در منطقه، هیچ گاه سیاستی که به طور مستقل اتخاذ شود، اجرا نکرده و همواره به نیابت از آمریکا، مسیرهای بسیار خطرناکی را برای سیاست خارجی انتخاب کرده است.

حتی نمونه بارز این رویکرد آل سعود را در ارتباط با ترکیه نیز دیدیم که چگونه تحت تاثیر افکار و اندیشه های صهیونیستی از تغییر نگرش ترکیه در مسایل مربوط به سوریه استقبال نکرد و یا در کودتای نافرجام 15 جولای، میل و رغبت خود را در قطعی شدن نتیجه این کودتا اعلام کرد.

به عبارت دیگر، نزدیکی روابط ترکیه با کشورهای قدرتمند منطقه از جمله روسیه و جمهوری اسلامی ایران، سیاست خارجی عربستان را در منطقه خاورمیانه با شکست مواجه کرده و عربستان می خواهد تلافی این شکست را با ویران کردن خانه و کاشانه مردم بی گناه یمن جبران کند.

خاورمیانه تبدیل به زندانی برای آل سعود شده است زیرا اتحاد بین کشورهای مسلمان بر سر مسایل مهمی چون بحران سوریه و فلسطین، رفته رفته عربستان را به انزوایی سوق می دهد که در نهایت با اراده و خواست صهیونیسم و غرب، ریشه های حکومتی در این کشور می تواند محو و نابود شود.

لازم است که کشورهای منطقه همانطور که در ارتباط با سوریه نگرش تقریبی خود به مسایل این کشور را اعلام می کنند، در مورد یمن هم این رویکرد را اتخاذ کنند، زیرا مجامع بین الملل که با دلارهای کثیف حاصل از فروش نفت عربستان، سکوت خود را علیه مردم یمن ادامه می دهند، در آن صورت مجبور به افشای حقایق خواهند بود.

یک رژیم دیکتاتوری مثل عربستان می خواهد با دخالت خود در امور داخلی کشوری مثل یمن، دولت منتخب مردم این کشور را روی کار بیاورد که این امری محال است.

 سازمان  همکاری اسلامی در این مساله چگونه می تواند راه ساز باشد؟

متاسفانه برخی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب نیز خود را به فساد مالی عربستان آغشته کرده اند و هیچ گاه تحولاتی که علیه منافع عربستان و رژیم صهیونیستی به وقوع می پیوندد، از سوی این کشورها محکوم واقع نمی شود.

به کودتای اخیر در ترکیه که اشاره کردم؛ مصداق بارزی برای رویکرد ضد اسلامی و ضد انسانی کشورهای عرب پیرو سیاست های عربستان بود.

به عبارت دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس که تحت عنوان کشورهای اسلامی در سازمان همکاری اسلامی جای گرفته اند، تامین منافع رژیم صهیونیستی و آمریکا را در اولویت کارهای خود قرار داده اند.

عربستان هم که خانه مقدس کعبه را به عنوان یک ابزار سیاسی علیه کشورهای ضد تروریسم منطقه قرار داده، می خواهد خشم و انزجار این کشورها از رژیم آل سعود را به جنگی مسلحانه تبدیل کند تا آمریکا در پشت پرده به راحتی بتواند تغییرات مطلوب خود را در نقشه خاورمیانه لحاظ کند.