پس از توافق مسکو، آنکارا، کی یف و سازمان ملل که روز جمعه به امضا رسید، سه بندر اوکراین در کنار دریای سیاه آماده از سرگیری صادرات غلات از این کشور می‌شوند.

اوکراین از مهم‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان غلات جهان است اما از زمان حمله نظامی روسیه به این کشور و مسدود شدن مهم‌ترین مسیرهای ارتباط دریایی قادر به ادامه صادرات نبوده است.

این مسئله باعث کمبود و افزایش بهای غلات در بازارهای جهانی و به خطر افتادن امنیت غذایی بسیاری از کشورهای جهان شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مسئولان اداره بنادر اوکراین روز یکشنبه، 24 ژوئیه اعلام کردند که اقدام‌های لازم در سه بندر اودسا، چرنومورسک و یوژنی برای از سرگیری صادرات غله در حال انجام است.

نمایندگان روسیه و اوکراین روز جمعه با میانجیگری «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل توافق‌نامه‌ای امضاء کردند که قرار است امکان ارسال غلات از مسیر دریای سیاه را فراهم کند.

امضای توافقنامه «صادرات غلات» توسط روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل

روسیه و اوکراین متعهد شده‌اند، از هر اقدام نظامی که انتقال محموله‌های مواد غذایی را به مخاطره بیندازد بپرهیزند. با این حال اندکی پس از توافق، بندر اودسا که بخشی از بزرگ‌ترین انبارها و سیلوهای اوکراین در آن قرار دارد هدف حمله موشکی قرار گرفت.

مسکو روز یک‌شنبه پس از تائید حمله اعلام کرد، انبار موشک‌های ارسالی آمریکا را هدف گرفته که کی‌یف از آنها برای حمله به شناورهای نیروی دریایی روسیه استفاده می‌کند.

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز یک‌شنبه پس از تائید حمله موشکی به بندر اودسا گفت، توافق‌نامه بین‌المللی برای ارسال غلات اوکراین از طریق دریای سیاه همچنان معتبر است.

117

بیشتر بخوانید:

امضای توافقنامه صادرات غلات از اوکراین، آغازی برای حل بحران غذایی در جهان

گوترش: توافقنامه صادرات غلات به جلوگیری از فاجعه کمبود مواد غذایی کمک می‌کند