گروه موسوم به انتقام گیرندگان دلتای نیجر که مسئولیت بسیاری ازحملات به تاسیسات نفتی درمنطقه دلتای نیجر در جنوب شرق نیجریه را برعهده گرفته است، روز یکشنبه برای برقراری آتش بس و مذاکره با دولت اعلام آمادگی کرد.

گروه موسوم به انتقام گیرندگان دلتای نیجرهمچنین اعلام کرد در صورت از دست رفتن این فرصت، برای تصاحب مناطق بیشتری در دلتای نیجر خواهند جنگید.

چندی پیش دولت نیجریه اعلام کرده بود به منظور یافتن راه حلی برای پایان دادن به درگیری ها و خشونت های منطقه دلتای نیجر، گفت و گوها با گروه شورشیان دلتا را آغاز می کند، اما گروه "انتقام گیرندگان دلتای نیجر" پیشنهاد دولت این کشور مبنی بر آغاز مذاکرات برای پایان دادن به خشونت های مناطق جنوبی این کشور را رد کرده بود.

این گروه چند روز قبل نیز تهدید کرده بود، منطقه نفت خیز جنوب نیجریه را اول اکتبر آینده یک منطقه مستقل اعلام خواهد کرد. این گروه در بیانیه ای ، "محمدو بوهاری"، رئیس جمهوری نیجریه را به سوءمدیریت و ایجاد تفرقه در کشور متهم و تاکید کرده بود: دولت نیجریه که بوهاری در راس آن است، با سیاست های نادرست خود در کشور تفرقه ایجاد کرده و در حق مردم نیجریه ظلم کرده است.

گروه "انتقام گیرندگان دلتای نیجر"ازماه فوریه 2016 بارها سکوی های نفتی نیجریه و همچنین تاسیسات نفتی کشورهای خارجی را در این کشور هدف حملات خود قرار داده اند.

این حملات، خسارات بسیاری را به تاسیسات نفتی این منطقه وارد کرده است به طوری که بنا بر اعلام مقامات این کشور، تولید نفت نیجریه را به میزان 700 هزار بشکه در روز کاهش داده و به یک میلیون و 560 هزار بشکه در روز رسانده است.

این در حالی است که اقتصاد نیجریه به شدت وابسته به درامدهای نفتی است و با کاهش قیمت نفت از یک سو و از سوی دیگر از بین رفتن و آسیب دیدن تاسیسات، درآمدهای این کشور به شدت کاهش یافته است.

این گروه شبه نظامی خواهان کسب سهمی از درآمد حاصل از فروش نفت منطقه نفتخیز دلتای نیجر است ساکنان این منطقه با وجود برخورداری از ثروت سرشار نفت، در فقر زندگی می کنند.

ساکنان منطقه دلتای رود نیجر حدود 31 میلیون نفر هستند که به 40 گروه قومی تعلق دارند. با توجه به انفجارهای مهیب که از اوایل سال در منطقه دلتای نیجر رخ داده، سرکردگان این گروه اعلام کرده بودند قصد دارند تا زمانی که دولت، خواسته هایشان را قبول نکرده است، به حملات خود ادامه دهند.

محمدو بوهاری، رئیس جمهوری نیجریه نیز ماه ژوئن تاکید کرد: شبه نظامیان را که اقدام به انفجار در خطوط لوله های نفت منطقه جنوب می کنند، سرکوب و تاسیسات و پالایشگاه ها را بازسازی خواهد کرد. پس از اظهارات بوهاری و اعزام نیرو به این منطقه، فرمانده نیروهای مستقر در منطقه دلتای نیجر، از تامین امنیت این منطقه خبر داد.

دریابان « ژوزف اوکوجی» فرمانده نیروهای مستقر در منطقه دلتای نیجر گفت، امنیت را در منطقه « دلتا» به طور کامل برقرار خواهیم کرد.

وی گفت: نیروهای نظامی ارتش نیجریه با تجهیزات نظامی کامل برای استقرار امنیت در منطقه حضور دارند.اما علیرغم حضور این نیروها حملات به این تاسیسات از سوی این گروه ها ادامه یافته است.

این گروه طی چند هفته گذشته به تاسیسات نفتی شرکت "شل" و "شوون"در این منطقه حمله کرده اند.

دولت محمد بوهاری رئیس جمهوری نیجریه هنوز عکس العملی به درخواست مذاکره از سوی شورشیان نشان نداده، اما شورایی از جوانان که نماینده بزرگترین گروه قومیتی در نیجریه است، از دولت خواسته است فرصت را برای گفت و گو غنیمت شمارد.

بحران در منطقه نفت خیز جنوب نیجریه در حالی است که مقامات نیجریه با چالش های اقتصادی ناشی از کاهش درآمدهای نفتی، حملات شورشیان بوکوحرام در مناطق شمالی کشور، قاچاق و نیز مداخلات خارجی دست و پنجه نرم می کنند.