به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ سازمان غیردولتی و بشردوستانه دریایی اس او اس مدیترانه مستقر در مارسی، در جنوب شرقی فرانسه در بیانیهای اعلام کرد: "قایق در حال غرق شدن با دوربینهای دوچشمی در آب هایلیبی مشاهده و جان سرنشینان نجات داده شد.
نجات داده شدگان که عمدتاً از سومالی، سوریه، اریتره و مصر هستند از سوی تیمهایی از اس او اس و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیتهای هلال احمر تحت مراقبت قرار گرفتند.
بر اساس آخرین آمار سازمان بین المللی مهاجرت (IOM)، از ابتدای سال جاری تاکنون 31 نفر که تلاش می کردند خود را به اروپا برسانند، در دریای مدیترانه ناپدید شده یا جان خود را از دست داده اند.
آمار ارائهشده ازسوی سازمان ملل درباره شمار مهاجران جانباخته یا ناپدیدشده در دریای مدیترانه در سال ۲۰۲۴، رقم ۲ هزار و ۲۰۰ تفر را نشان میدهد.
مدیر منطقهای اروپا و آسیای مرکزی یونیسف با بیان اینکه این آمار شامل صدها کودک میشود که یک نفر از هر پنج نفر مهاجر در مسیر مهاجرتی دریای مدیترانه را تشکیل میدهند، درباره رشد این روند ابراز نگرانی کرد.
ایتالیا یکی از اصلیترین نقاط ورود قایقهای حامل مهاجران است برای رسیدن به اروپا تلاش میکنند؛ مسیر مهاجرتی مدیترانه مرکزی یکی از خطرناکترین مسیرهای مهاجرتی در جهان به حساب میآید.
بیشتر موارد مهاجران جانباخته یا مفقودشده مربوط به قایقهایی هستند که از لیبی یا تونس برای رسیدن به اروپا وارد این دریا میشوند.
تشدید سیاستهای ضدمهاجرتی اروپا در سال ۲۰۲۴ سبب شد وضعیت بحرانی مهاجران و پناهجویانی که از مبداهای مختلف پا در مسیر مهاجرت به این مقصد گذاشته بودند، وخیمتر شده و مرگومیرهای بیشتری رقم بخورد؛ اکنون مرزهای اروپا تبدیل به کانون بحرانهای انسانی شدهاند که با بیتوجهی مقامهای اروپایی تراژدیهای پیدرپی را ثبت و ضبط میکنند؛ در عین حال، خبرها و گزارشهای منتشرشده از وضعیت مهاجران در مسیرهای مهاجرتی به سمت اروپا در سال ۲۰۲۴ مهر تاییدی بر نادرست و غیرانسانی بودن سیاستهای ضدمهاجرتی کشورهای اروپایی است.
412