دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آمریکا و برخی کشورها با اعمال تحریم ها علیه ایران مانع همکاری بین المللی در مبارزه با مواد مخدر و طرح های مشترک با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل شده اند.

به گزارش ایران پرس، «اسکندر مومنی» روز جمعه در سخنانی در شصت و دومین اجلاس کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد در وین، افزود: تحریم ها و اقدامات یک جانبه علیه هر کشوری از جمله ایران غیر قانونی و نامشروع است و آمریکا و برخی کشورها مسئول عواقب ایجاد اختلال در مبارزه بین المللی با مواد مخدر هستند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران تصریح کرد: دخالت سیاست در توسعه همکاری های بین المللی علیه قاچاق مواد مخدر یکی از مهم ترین چالش های جدید مسئله جهانی مبارزه با مواد مخدر است.

مومنی گفت سیاسی شدن مبارزه با معضل جهانی مواد مخدر نه تنها کمکی به این مسئله نمی کند، بلکه به انحراف فرایند مبارزه موثر با قاچاق مواد مخدر منجر می شود.

کشف 11 هزار تن مواد مخدر توسط ایران طی سه دهه گذشته

وی همچنین به تجربه چهار دهه مقابله جمهوری اسلامی ایران با قاچاقچیان و تقدیم سه هزار و811 شهید و 12 هزار جانباز اشاره کرد و افزود: طی سه دهه گذشته در ایران حدود 11 هزار تُن انواع مواد مخدر و روان گردان ها کشف و دو هزار و 114 باند، گروه و شبکه فعال محلی، منطقه ای و بین المللی قاچاق مواد مخدر منهدم شده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: ایران به‌تنهایی از ورود بیش از 30 درصد هروئین غیرقانونی از منشاء افغانستان به بازار غیرقانونی بین‌المللی ممانعت می‌کند.

کشورهای جهان، اقدامات عملی را در حوزه مبارزه با مواد مخدر انجام دهند
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در مصاحبه‌ای هدف از سفر به وین را تبیین مواضع، دیدگاه‌ها، اقدامات و فعالیت‌های کشورمان در مبارزه جهانی با مواد مخدر و نیز انتظارات و مطالبات ایران از سازمان ملل و جامعه جهانی برشمرد و افزود: ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و اقدامات عملی از سوی دیگر کشورهای جهان در حوزه مبارزه با مواد مخدر ضروری است.

مومنی اظهار امیدواری کرد: کشورهای جهان مسئولیت خود را در این مبارزه جهانی ایفا کنند.

کشورهای غرب، متعهد به اصل مسئولیت مشترک در مبارزه با مواد مخدر نیستند

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در دیدار با «یوری فدوتوف»، معاون دبیرکل و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC در وین، گفت: کشورهای مقصد، به‌ ویژه کشورهای غربی متعهد به اصل مسئولیت مشترک در مبارزه با مواد مخدر نیستند و آن را فراموش کرده‌اند.

اسکندر مؤمنی ابراز امیدواری کرد: سند سیاسی جدید بتواند به عملیاتی شدن تعهدات ایجاد شده طی دهه گذشته کمک کند.

افزایش همکاری‌های ایران و هند در حوزه مبارزه با مواد مخدر

مومنی همچنین در دیدار با «آجای بوشان پندی» دبیر مبارزه با مواد مخدر هند در حاشیه اجلاس سالانه کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل گفت: ایران و هند دو کشور کهن و با رابطه‌ای خوب هستند که می‌توانند در حوزه مبارزه با مواد مخدر همکاری‌های بیشتری داشته باشند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران و همچنین کشور هند، تجارب خوبی در حوزه‌ درمان و بازپروری معتادان دارند که دو کشور می‌ توانند در این امر، تبادل اطلاعات کنند.

«آجای بوشان پندی» دبیر مبارزه با مواد مخدر هند هم گفت: همکاری دو کشور در عرصه مقابله با مواد مخدر ضروری است.

نشست وزرای شصت و دومین اجلاس کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد از دیروز (پنج شنبه) در مقر اروپایی سازمان ملل متحد آغاز شد و امروز به کار خود پایان داد.

کمیسیون مواد مخدر دارای 53 عضو از پنج گروه جغرافیایی است و ارتقاء ساز و کارهای بین‌‌المللی کنترل مواد مخدر، تأمین انتظارات ارگان‌های بین‌المللی در زمینه کنترل مواد مخدر و بررسی تمامی ابعاد مواد مخدر (قاچاق و مصرف) در جهان از اهداف این کمیسیون است. 113/118

بیشتربخوانید:

سردار مومنی: ایران 806 تُن مواد مخدر در سال 2018 کشف کرد

گزارش: رایزنی های سردار مومنی با وزیر کشور روسیه

سردار مومنی: اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر جمع آوری معتادان متجاهر است