ایران پرس: در پی اعلام انصراف «سعد الحریری» رئیس جریان چهارده مارس لبنان از تشکیل کابینه در این کشور، برخی از جریان‌های غرب گرا در لبنان که با حمایت مالی و تبلیغاتی عربستان و امارات فعالیت می‌کنند‌، در اتهام‌های‌ واهی و بر اساس سناریوهای از پیش طراحی‌شده‌ حزب‌الله‌ و محور مقاومت را به مانع‌تراشی در برابر تشکیل دولت در لبنان متهم کردند.

این اتهام‌زنی‌‌ها در حالی مطرح می‌شود‌ که سید حسن نصرالله‌، دبیر کل حزب‌الله‌ لبنان، در سخنرانی اوایل تیر ماه خود (4 تیرماه) از توطئه‌های‌ واشنگتن و برخی متحدان آن در داخل لبنان پرده برداشت و اعلام کرد که آمریکا درصدد فتنه‌افکنی‌ در لبنان است.

سعد الحریری پس از 9 ماه مامور به تشکیل کابینه شدن و بر اساس ابتکار فرانسه اکنون انصراف داد، حال آنکه او در این مدت بیش از 20 بار به کاخ ریاست جمهوری رفت و با «میشل عون» دیدار کرد، اما در عمل برای سامان بخشیدن به وضع بحران اقتصادی و معیشتی لبنان اقدامی نکرد تا زمینه سناریوی آشوب و اغتشاش در لبنان که سناریوی طراحی‌شده‌ از سوی آمریکا و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی بود، فراهم شود.

سناریویی که «ادی کوهن» مشاور «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر‌ پیشین رژیم صهیونیستی، که خود نیز اصالتا از یهودیان لبنان است دو هفته پیش با هدف برانگیختن مردم لبنان علیه دولت و حزب الله با صراحت و وقاحت از آن پرده برداشت و مردم لبنان را به آمدن به خیابان تحریک و آن‌ها‌ را «مردم بزدل» توصیف کرد و خطاب به آن‌ها‌ گفت: "منتظر چی ‏هستید؟ نه برق دارید نه بنزین نه نان؟ پس کی به پا می خیزید؟"

بنابراین،‌ وضع کنونی لبنان برآیند تلاش عوامل بیگانه با نقش‌آفرینی‌ عوامل داخلی با هدف آشوب‌سازی و بحران سازی در این کشور است، امری که «سید هاشم صفی الدین» رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان نیز روز گذشته (جمعه) بدان اشاره کرد و گفت: "فتنه آمریکایی هر نقطه از منطقه را که در آن شرافت و مقاومت باشد مورد هجمه قرار می‌دهد و تمام مصائب امروز لبنان  به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط آمریکا ایجاد شده است."

تاثیر منفی تحریم های آمریکا بر بحران های داخلی لبنان

در حالی که لبنان طی چند سال اخیر با بحران مالی و اقتصادی شدیدی مواجه شده است و در نتیجه، این بحران‌ها‌ سبب اعتراض‌های‌ گسترده مردم به فساد دستگاه‌های‌ دولتی و بی‌عملی سعد الحریری در‌این‌باره‌، شد؛ آمریکا نیز با وضع تحریم‌های‌ ناعادلانه علیه حزب‌الله‌ و مقام‌های‌ لبنانی در شدت گرفتن بحران اقتصادی این کشور نقش مهمی داشت.

همسو با تلاش‌های‌ آمریکا، برخی کارشناسان منطقه و محافل داخلی لبنان بر این نظرند که سعد الحریری در نتیجه فشارهای عربستان سعودی از تشکیل کابینه انصراف داد تا به این ترتیب زمینه اجرایی شدن سناریوی شوم آمریکا و عربستان در کشور فراهم شود.

روزنامه «البناء» لبنان نیز به‌تازگی بدان اشاره کرد و نوشت: "یکی از علل اصلی عدم تشکیل کابینه جدید لبنان دخالت‌های خارجی است."

پایگاه خبری «النشره» نیز اخیرا گزارش داد: "عربستان سعودی از طریق سعد حریری به رئیس جمهوری این کشور پیام منفی داده است و همچنان بر اجرای خواسته ریاض و کنار گذاشتن نیرو‌های مقاومت از جمله حزب الله در کابینه لبنان تاکید می کند."

بنابراین،‌ شکی نیست که بحران کنونی لبنان برآیند سناریوی شوم از پیش طراحی‌شده‌ آمریکا و عربستان سعودی برای فتنه‌افکنی‌ در لبنان و ضربه زدن به مقاومت است.

نویسنده: جلال چراغی  

17

بیشتر بخوانید:

انصراف «قابل انتظار» سعد الحریری از تشکیل کابینه لبنان