ایران پرس- با گذشت هجده سال از حضور نظامی آمریکا در افغانستان به بهانه مبارزه با القاعده و طالبان، همچنان افراط گرایی و خشونت بزرگترین تهدید برای مردم این کشور محسوب می شود.

هجده سال پیش دولت وقت آمریکا به رهبری «جورج بوش» به بهانه حملات یازده سپتامبر، افغانستان را اشغال کرد. بر اساس گزارش رسمی دولت آمریکا، ساعت 8:46 دقیقه صبح روز 11 سپتامبر سال 2001، ساختمان‌های تجارت جهانی در منطقه «منهتن» جنوبی شهر نیویورک هدف حملات انتحاری دو فروند هواپیمای مسافربری قرار گرفت.

همزمان اعلام شد که پنتاگون نیز هدف حمله انتحاری دیگری قرار گرفته است. دولت آمریکا به ‌فاصله کوتاهی اعلام کرد هواپیماهای آمریکایی را 19 هواپیمار با از گروه القاعده ربوده‌اند و بلافاصله در روزها و هفته‌های بعد از این شوک عظیم، بوش سیاست خارجی خود را با یورش به منطقه غرب آسیا و ‌اشغال افغانستان وسپس عراق در سال 2003 در مسیر جدید قرار‌ داد.

در شرایطی دولت وقت آمریکا با براه اندختن جنگ در افغانستان به بهانه تعقیب عقبه القاعده، این کشور را وارد بحران های مختلف کرده است که با گذشت حدود دو دهه از حملات یازده سپتامبر واقعیت های این حادثه مرگبار مشخص نشده است و ابهامات وپرسش های گوناگونی درباره نیات، طراحان و عوامل اصلی این حملات همچنان اذهان مردم جهان را به خود مشغول کرده است.

پروفسور «استیون جونز» فیزیکدان هسته‌ای، نظریه‌پرداز و استاد دانشگاه «بریگم یانگ» می گوید: "ساختمان‌های تجارت جهانی که از سازه‌های محکم فولادی ساخته شده بودند نمی‌توانند تنها بر اثر آتش‌سوزی ناشی از اصابت هواپیماها- چنان‌که در گزارش‌های رسمی عنوان شده- فروریخته باشند."

«کریستفر بولین» محقق و نویسنده آمریکایی که به خاطر تحقیقات گسترده‌‌‌اش درباره علت و نحوه وقوع حملات 11 سپتامبر سال 2001 شناخته شده است نیز می گوید: "یکی از دلایل اصلی که من ادعای دولت آمریکا را مبنی بر مقصر بودن القاعده در ارتباط با یازده سپتامبر رد می‌کنم این است که برج‌های دوقلو توسط مواد منفجره تخریب شده بود. برخورد هواپیما نمی‌تواند باعث فرو ریختن کامل برج‌های دوقلو و ساختمان 47 طبقه‌ای که در آن نزدیکی‌ها بود باشد."

با توجه به آنکه دولت وقت آمریکا و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی این کشور تنها به پوسته ظاهری حملات یازده سپتامبر پرداختند، یکی از گمانه های جدی که همچنان این حادثه را در ذهن افکار عمومی جهان مشکوک می دانند، نقش احتمالی دولت بوش در این حملات برای زمینه سازی در جهت ایجاد شرایط جدید کنشگری واشنگتن درعرصه بین المللی و اعمال سیاست تهاجمی درمناطق مختلف جهان از جمله در افغانستان بوده است.

بهانه آمریکا و متحدانش درناتو برای اشغال افغانستان و حضور طولانی مدت در این کشور ریشه کنی تروریسم و نمادهای آن القاعده و طالبان بود که کاخ سفید درتحقق این وعده خود تاکنون ناکام بوده است.

قطعی شدن شکست نظامی آمریکا درافغانستان موجب شده تا این کشور بجای مبارزه، سیاست مذاکره با طالبان را درپیش گیرد ودربیش ازیکسال گذشته با نادیده گرفتن نقش دولت کابل درمدیریت و پیشبرد روند صلح و گفتگوهای مربوط به آن، بعد دیگری از اقدامات یکجانبه خود در مسائل افغانستان را دنبال کند.

در شرایطی که آمریکا و متحدانش در عمل به وعده خود برای خشکاندن ریشه های تروریسم در افغانستان ناکام بوده و حتی گروه داعش نیز به خطری بزرگ برای این کشور تبدیل شده است، خواسته مردم افغانستان خروج فوری نظامیان خارجی است که می تواند بهانه را از گروه طالبان برای برگزاری گفتگوهای صلح با دولت کابل را بگیرد.

نویسنده: محمدرضا عسگری

116/118

بیشتر بخوانید:

دخالت آشکار سفارت آمریکا در انتخابات افغانستان/تحلیل

اذعان آمریکا به کشتار 30 غیرنظامی در ولایت "ننگرهار" افغانستان

واکنش کابل به اظهارات «جو بایدن» درباره تمامیت ارضی افغانستان/ تحلیل