ایران پرس: وزارت دفاع چین اعلام کرد درباره آغاز جنگ علیه تایوان تردیدی نخواهد کرد.

«ویو فنگ» وزیر دفاع چین روز جمعه پس از دیدار با «لوید آستین» همتای آمریکایی‌اش در سنگاپور گفت، در این دیدار موضع قاطع پکن در خصوص تایوان را باردیگر به مقامات امریکایی گوشزد کرده است.

موضع تند و سریع چین در مورد تایوان بیانگر لبریز شدن  صبر پکن از رفتارهای ماجرا جویانه امریکا  و کشورهای اروپایی است که در ماههای اخیر با اعزام پی در پی هیاتهای سیاسی و پارلمانی خود به تایوان  به نحوی از جریان استقلال طلبی تایوان حمایت می کنند.

اخیرا جو بایدن ریس جمهوری امریکا نیز در سفر به ژاپن و کره جنوبی موضع تندی را ضد چین و در حمایت از تایوان اتخاذ کرد.

این در حالی است که امریکا در توافق با پکن موضوع چین واحد را پذیرفته است. اما از دوره دونالد ترامپ ریس جمهوری قبلی امریکا این کشور خلاف این وعده واشنگتن عمل کرده که موجب ناخشنودی چین شده است.

علی شریفی نیا کارشناس مسایل منطقه در این باره می گوید: "امریکا از تایوان به عنوان ابزار فشار بر چین استفاده می کند و به همین دلیل به تعهدات خود به پکن در مورد  چین واحد چندان پایبند نیست. امریکا اخیرا حمایتهای نظامی خود را از تایوان افرایش داده که از دیدگاه چین می تواند بحران زا باشد" امریکا نگران ان است که با تبدیل شدن چین به قدرت برتر اقتصادی و نظامی، هژمونی جهانی  واشنگتن به خطر بیافتد.

شکست امریکا در جنگ تجاری با چین که از دوره دونالد ترامپ  آغاز شد به همراه افول ارزش دلار و تلاش کشورها برای جایگزین کردن پولهای ملی خود در مبادلات دوجانبه تا حد زیادی جایگاه امریکا را در سطح جهانی تقلیل داده است.

به همین دلیل امریکا تصور می کند با درگیر کردن هر چه بیشتر چین در مسابقه تسلیحاتی منطقه و محاصره دریایی ان از طریق اتحادهای نظامی از جمله پیمان "اکوس "می تواند مانع از ادامه رشد اقتصادی چین شود. این بدان معنااست که امریکا چین را رقیب استراتژیک و خطر ناک خود می بیند که به هر شکل ممکن‌باید موتور پیشرفت ان متوقف شود.

فاطمه حسینی کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید:"امریکا از دوره ترامپ سیاستهای سختگیرانه ای را ضد چین در بخشهای مختلف اقتصادی و نظامی در پیش گرفت که با مدیریت بحران پکن ناکام ماند. تشدید حمایتهای امریکا از استقلال طلبی تایوان بیانگر اوج نارضایتی و خشم واشنگتن از پیشرفتهای روز افزون بین المللی چین است".

در هر حال، بعد از بحران اوکراین به نظر می رسد سیاست کشورهای غربی سوق دادن چین به سمت تهاجم نظامی ضد نایوان است.

اگرچه چین تاکنون با خویشتن داری و اتخاذ سیاست صحیح هجمه های غرب را خنثی کرده است اما چنین به نظر می رسد چین با اتخاذ موضع قاطع درصدد است به غرب نشان دهد در مورد مالکیت تایوان به هیچ عنوان کوتاه نمی اید و اماده است به هر شکل ممکن سیاستهای ماجرا جویانه امریکا را در مورد تایوان خنثی کند.

هر چند هشدار چین به امریکا هشدار مستقیم به دولت جزیره تایوان نیز در مورد پیامدهای هر گونه ماجراجویی تلقی می شود.

نویسنده: مجید وقاری

112

 بیشتر بخوانید:

موضع دوگانه بایدن و کاخ سفید درباره حمله احتمالی چین به تایوان

ادعای ژنرال آمریکایی: احتمال حمله چین به تایوان بالاست