به گزارش ایران پرس، آیت الله «صادق آملی لاریجانی» روز سه شنبه پس از یازدهمین جلسه شورای عالی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران در جمع خبرنگاران، افزود: اسلام از جهت حقوق بشر سخنان مهم و عظیمی دارد که در دنیا قابل طرح است و در این جلسه تأکید شد که روی مبانی حقوق بشر اسلامی کار اساسی صورت گیرد و به دنیا عرضه شود و ستاد حقوق بشر بعنوان کارهای اثباتی موظف است این اقدامات را انجام دهد.
وی برگزاری جلسات مهم تبیینی در حوزه و دانشگاه و هم برای سطوح مختلف مخاطبان را ضروری خواند و گفت: بحث های مهم حقوق بشری در دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح است این سخنان در قالب اظهارات مدیرکل سازمان ملل و یا گزارشگر ویژه و یا به صورت قطعنامه مطرح می شود که متأسفانه متضمن اتهامات بسیار گسترده علیه جمهوری اسلامی است که اساساً پایه ای ندارد.
رئیس قوه قضائیه افزود: جمهوری اسلامی ایران درطول این 40 سال در احقاق حقوق مردم و حقوق انسان ها و بشر کارهای جدید انجام داده و قوانین مترقی را تصویب کرده است و در مقام اجرا از بسیاری از این اتهامات مبراست.
وی گفت: متأسفانه گزارشگرها و دبیرکل سازمان ملل روش های نادرستی را در پیش گرفته اند و از اتهاماتی که منافقین در خارج از کشور و گروه های ضدانقلاب علیه جمهوری اسلامی مطرح می کنند، بعنوان اسناد می آورند در حالیکه اتهامات باید مستدل و مستند باشد و هر ادعایی علیه جمهوری اسلامی ایران نباید مطرح شود و متأسفانه این شیوه نادرست است.
آیت الله آملی لاریجانی جمهوری اسلامی را قربانی تروریسمی خواند که عمده آن از ناحیه منافقین بوده است و افزود: ما در منطقه می بینیم که کشورهای سلطه جهت گیری های حقوق بشری علیه ما دارند درحالیکه خودشان بسیار روش های نادرست و دوگانه ای را اتخاذ کرده اند.
وی گفت: شما در اطراف ما می بینید که برخی کشورها حتی یکبار هم از مردم رأی گیری نکرده اند آنوقت آنها متهم نیستند اما جمهوری اسلامی ایران که از بدو تشکیلش تاکنون هر 1 و نیم تا 2 سال حداقل یک انتخابات برگزار کرده و رأی مردم دیده شده اکنون متهم است به نقض حقوق بشر و عدم رعایت موازین حقوق بشری.
رئیس دستگاه قضا افزود: شما می بینید که در بحرین با کسانیکه فقط خواستار حق رأی هستند چه برخوردهایی می شود و شما هجمه های عربستان را در یمن می بینید که نه تنها با همه موازین حقوق بشری مخالف است، بلکه مصداق جرائم جنگی و جرایم علیه بشریت است اما مورد التفات و توجه و عنایت خاص آمریکاست.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: پس معلوم می شود دولت هایی مانند آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای اروپایی که با عربستان معاملات گسترده در باب فروش سلاح دارند صادقانه در بحث حقوق بشر سخن نمی گویند و درباره رژیم صهیونیستی هم می بینید که چه فجایعی علیه فلسطینیان داشته است و متأسفانه مورد حمایت آمریکا و کشورهای غربی قرار می گیرد.
رئیس دستگاه قضا افزود: این است که ما معتقدیم جمهوری اسلامی ایران باید حضور پررنگ تری در رسانه ها داشته باشد و کل تمدن غرب را که حمایت های بی دریغی از اقدامات ضدحقوق بشری می کند، به محاکمه بکشد.
وی درباره اوضاع میانمار نیز گفت: متأسفانه کشورهای غربی در اینباره به گفته ها و مصوبات خالی بسنده کرده اند و چه کار عملی و واقعی برای حمایت از مردم بی پناه میانمار و یمن انجام داده اند؟
آیت الله آملی لاریجانی افزود: ما در جلسه امروز مصوباتی داشتیم که در هفته و ماه های آینده اجرایی می شود.
وی گفت: بناست هفته آینده مسئولان اتحادیه اروپا به کشور ما بیایند و مذاکراتی از جمله مذاکرات حقوق بشری خواهند داشت که امیدواریم این مذاکرات در چارچوب سیاست های نظام جمهوری اسلامی صورت گیرد و ستاد حقوق بشر هم در این بحث فعال باشد.
رئیس دستگاه قضا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در بحث تهاجمات حقوق بشری به جمهوری اسلامی ایران باید مواضع تهاجمی داشت یا تدافعی؟ افزود: باید هر دو باشد به دلیل اینکه ما مبانی محکم و متین حقوق بشر اسلامی داریم و از آن دفاع می کنیم و حتماً سخنان قابل عرضه در دنیا داریم و فقط نباید بحث دفاع باشد چراکه اسلام بالاترین معیارهای حقوق بشری را دارد و صرف یک ادعا نیست.
وی گفت: 1400 سال پیش پیغمبر فرمودند که همه مردم مانند دندانه های یک شانه هستند درحالیکه تا یک قرن پیش در آمریکا برده داری را با آن کیفیت ظالمانه داشتند و در نظام اسلامی ما که امیرالمؤمنین (ع) معیار حقوق بشر است شاهد بودیم که چه دستوراتی به مالک اشتر دادند اما در یک قرن پیش در کشورهای عربی و آمریکایی علیه برده هایی که به زور از آفریقا می آوردند ظلم هایی روا می شد.
رئیس قوه قضائیه به سابقه عظیم تمدنی ایران اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در بحث حقوق بشر اسلامی حرف های زیادی دارد و تا جاییکه لازم بوده این موارد تبیین نشده است و امیدواریم همه دستگاه های حاضر در ستاد فراقوه ای حقوق بشر تعامل خوبی در عرضه و تبیین این مبانی داشته باشند و بتوانند حمایت های بی دریغ نظام سلطه را از ظالمان به چالش بکشند.
وی افزود: باید حتماً در اینباره نگاه هجومی وجود داشته باشد و مغرب زمین باید به جهت نقض مباحث حقوق بشری محاکمه شود. 111/114
بیشتر بخوانید:
رئیس نهاد حقوق بشر اروپا: حقوق بشر از ایران شکل گرفته است
روز جهانی حقوق بشر/ تاکید ایران بر ضرورت توقف استفاده ابزاری از موضوع حقوق بشر
حقوق واقعی بشر در حقوق بشر اسلامی تعریف می شود
سند حقوق بشر اسلامی؛ تنها سند بین المللی اسلامی در زمینه حقوق بشر