«فیلیپ ریکار» معاون بخش بین المللی روزنامه فرانسوی لوموند در مقاله ای به تشریح تبعات احتمالی نتیجه انتخابات زودهنگام پارلمانی و شکست «ترزا می» نخست وزیر محافظه کار در این انتخابات پرداخت. ریکار در این مورد گفت، ترزا می پس از شکست «دیوید کامرون» نخست وزیر پیشین در همه پرسی ژوئن سال 2016 درباره حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا، به قدرت رسید. کامرون برای ادامه حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا تلاش می کرد. اما حدود 52 درصد از رای دهندگان بریتانیایی خواستار خروج این کشور از ان نهاد اروپایی شدند. کامرون یک روز پس از انتشار نتیجه همه پرسی از سمت خود استعفا کرد و ترزا می جانشین وی شد .
یک سال بعد، نخست وزیر برای کسب مشروعیت بیشتر انتخابات پارلمانی را برگزار کرد تا در مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بتواند در موقعیت بهتری با 27 عضو این نهاد مذاکره کند. ترزا می بر این باور است که اگر قرار است بریتانیا از اتحادیه اروپا خارج شود، می بایست تمامی ارتباط خود را با این نهاد اروپایی قطع کند.
اما اکنون این سوال مطرح می شود که نتیجه انتخابات نشانه چیست؟ ترزا می خواستار تصاحب اکثریت قاطع کرسی های پارلمان بود. اما تلاشهای وی ناکام ماند. برعکس، این انتخابات موجب مشروعیت بیشتر« جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر بریتانیا شد. کوربین روند مبارزات انتخاباتی خود را روی اهداف بسیار چپگرایانه برنامه ریزی کرده بود و این برنامه ریزی بسیار موثر واقع شد.
اکنون ترزا می که در راس دولت و در حزب محافظه کار تضعیف شده می بایست با رقیبی که بیشتر از همیشه قوی است، مواجه شود. پس می بینیم که نتیجه انتخابات پارلمانی به زیان ترزا می تمام شد.
اما نتیجه انتخابات پارلمانی چه تاثیری بر برگزیت خواهد داشت؟ مذاکرات در خصوص خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هنوز آغاز نشده است. این مذاکرات قرار است از دهم ماه ژوئن دنبال شود. اروپایی ها بلافاصله پس از اعلام نتیجه انتخابات پارلمانی زودهنگام در بریتانیا، بر ضرورت مذاکره در خصوص برگزیت تاکید کردند. چرا که زمان به سرعت در حال گذار است. مذاکرات عملا روی کاغذ آغاز شده و می بایست تا دو سال دیگر یعنی مارس 2019 به پایان برسد. اروپایی ها بر این باورند که نباید وقت را از دست داد.
این شکست از میدان مانور ترزا می کاسته است و به همین دلیل می توان گفت که روند مذاکرات برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا برای وی پیچیده تر خواهد شد.113/111