به گزارش ایران پرس، «فائز السراج» در گفتوگو با شبکه تلویزیونی الجزیره، ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» را مانعی بر سر راه برقراری صلح در لیبی توصیف و درباره حضور نظامی امارات در این کشور ابراز نگرانی کرد.
السراج افزود: امارات هیچ مرز مشترکی با لیبی ندارد و این موجب میشود تا اهداف ابوظبی در حضور نظامی در لیبی برای طرابلس سوال برانگیز باشد.
رئیس دولت وفاق ملی لیبی در خصوص کنفرانس برلین نیز که روز یکشنبه برگزار شد، گفت: با توجه به تجربههای گذشته، به نتایج این نشست خوش بین نیست و طرابلس هیچ شریکی را که بتواند به آن برای خروج از بحران اعتماد کند، نیافته است.
السراج در ادامه به مسأله نفت لیبی پرداخت و گفت: اگر نیروهای حفتر به محاصره چاه های نفت ادامه دهند، لیبی به سوی شرایط وخیم تر پیش خواهد رفت.
لیبی به دنبال تحولات سال 2011 و بی ثباتی ناشی از مداخله نظامی آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، با ناامنی و فعالیت گروههای تروریستی مواجه است.
لیبی از دو سال پیش بر اثر اختلافات میان احزاب و گروهها، دارای دو پارلمان و دو دولت یکی در طبرق (شرق) و دیگری در طرابلس (پایتخت لیبی) است.
پارلمان طبرق، مورد حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر بوده و دولت وفاق ملی فائز السراج که مورد حمایت سازمان ملل است، در شهر طرابلس مستقر شده است.
نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» نیز از سوی امارات، مصر، عربستان سعودی و چند کشور اروپایی حمایت میشوند.
گفتنی است، کنفرانس برلین درباره لیبی روز یکشنبه (29 دی) با حضور نمایندگان 12 کشور شامل آلمان، آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین، امارات، ترکیه، جمهوری کنگو، ایتالیا، مصر، الجزایر و 4 سازمان بین المللی و منطقه ای شامل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب در پایتخت آلمان برگزار شد.
116
بیشتر بخوانید:
کنفرانس برلین؛ تلاش برای پایان بحران لیبی/ تحلیل
خلیفه حفتر توافق آتش بس لیبی را امضا نکرد