براساس گزارش وزارت مسکن و توسعه شهری آمریکا، تعداد بی خانمان ها در آمریکا در سال 2024 ، ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شده و در حال حاضرتعداد بی خانمان ها از ۷۷۱ هزار نفر فراتر رفته است؛ این عدد بیانگر آن است که از هر ۱۰ هزار نفر در آمریکا، ۲۳ نفر بیخانمان هستند.
موضوع اقتصاد به ویژه طی سال های اخیر به دغدغه جدی شهروندان آمریکا تبدیل شده است به طوری که براساس نظرسنجی موسسه گالوپ، 52 درصد رای دهندگان آمریکایی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری دغدغه بهبود شرایط اقتصادی را داشته اند.
کمبود مسکن ارزان قیمت،افزایش تورم و ناکافی بودن حقوق و دستمزد،کاهش برخی از خدمات اجتماعی و افزایش بیکاری از جمله مشکلات کنونی جامعه آمریکا که سبب افزایش اعتراضات اجتماعی شده است. در این راستا پایگاه تحلیلی «کامرشیال ریسک» اعلام کرد، ایالات متحده آمریکا طی سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی اعتصابات و اعتراضات اتحادیهها و کارگران و کارکنان بخشهای مختلف را تجربه کرده است.
گزارش موسسه ارزیابی کننده بیمه شرکتهای «چاوسر» نیز نشان میدهد که علت بروز بیشتر اعتراضات و اعتصابات در آمریکا طی یک سال اخیر، افزایش بحران اقتصادی در این کشور است.
این شرایط درحالی است که آمریکا به دلیل سیاست های جنگ طلبانه خود در جهان، صدها میلیارد دلار را در جنگ ها و لشگرکشی ها به مناطق مختلف جهان همچون افغانستان وعراق هزینه کرده است. طی سال های اخیر نیز ایالات متحده یکی از بزرگترین کمک کننده های مالی به اوکراین در جنگ روسیه و همچنین حامی اصلی اسرائیل در جنگ علیه فلسطینیان ساکن غزه است.
براساس برآوردهای رسمی منتشرشده، آمریکا فقط در یکسال اخیر بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک تسلیحاتی و نظامی به رژیمصهیونیستی ارایه کرده است. آژانس توسعه جهانی آمریکا دراین زمینه در گزارشی با اشاره به کمک های هنگفت 300 میلیارد دلاری آمریکا به تل اویو در طول حیات این رژیم، اذعان کرد: اگر این پول بین ۳۰ میلیون جمعیت زیر خط فقر آمریکا پخش میشد به هر نفر ۱۰ هزار دلار میرسید.
براساس دادههای وزارت خزانهداری آمریکا، کسری بودجه این کشور در دوران ریاست جمهوری «جو بایدن» به بالاترین رقم رسیده است. دفتربودجه کنگره چندی پیش در گزارش خود نوشت: بزرگترین عامل افزایش انباشت بدهی ها، الحاق قوانینی است که تصویب شده و ۱.۶ تریلیون دلار به کسری های پیش بینی شده افزوده است. این قوانین شامل اعتبارات تکمیلی اضطراری به ارزش ۹۵ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین، اسرائیل و کشورهای حوزه «هند آرام» است.
شرایط پیچیده اقتصادی آمریکا سبب شده تا «ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی و مالک شبکه ایکس نیز به نسبت به نامطلوب بودن موقعیت اقتصادی آمریکا هشدار دهد. ماسک گفت: کشورش در حال ورشکستگی است و اگر مقامات آمریکایی هیچ اقدامی نکنند، دلار دیگر هیچ ارزشی نخواهد داشت. وی تاکید کرد: زنگ خطر درباره آینده اقتصادی آمریکا به صدا درآمده است.
دراین شرایط «دونالد ترامپ» رییس جمهوری منتخب آمریکا وعده بهبود شرایط اقتصادی آمریکا را داده است. ترامپ که هنوز پست خود را به طور رسمی تحویل نگرفته از جنگ تعرفه ای با اروپا و چین، اخراج مهاجرین غیر قانونی وادامه حمایت از اسرائیل سخن به میان آورده است، سیاست هایی که خود می تواند شرایط اقتصادی آمریکا را وخیم تر کند. دراین زمینه اقتصاددانان هشدار داده اند که جنگ تعرفه ای و طرح جداگانه اخراج میلیون ها مهاجر غیرقانونی باعث افزایش تورم در آمریکا خواهد شد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
samira akbari