«کریستین کرن» صدراعظم اتریش اعلام کرد، به وزیران ترکیه اجازه تبلیغ برای همه پرسی اصلاح قانون اساسی این کشور را نخواهد داد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری رویترز، وی دوشنبه در گفت و گو با یک شبکه خبری محلی گفت: تلاش خواهیم کرد که به دلایل امنیتی مانع تبلیغ برای همه پرسی قانون اساسی ترکیه شویم.

به نظر می رسد که بسیاری از دولت های اروپایی با همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه مخالف هستند و آن را مولد یک بحران سیاسی جدید می دانند.

در همین راستا جمعه گذشته چند همایش در ارتباط با این همه پرسی که در شهرهای مختلف سوئیس و اتریش برنامه ریزی شده بود، لغو شد.

دولت هلند هم در ادامه از فرود هواپیمای حامل «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه که قرار بود روز شنبه برای جلب رای موافق در همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه در اجتماع ترک تبارها سخنرانی کند، جلوگیری کرد.

همان روز از سخنرانی «فاطمه بتول سایان کایا» وزیر خانواده ترکیه هم در اجتماع ترک تبار های هلند جلوگیری شد تا تنش ها در مسیری فزاینده قرار بگیرد.

این سلسه اقدامات دولت ترکیه را به شدت خشمگین کرد؛ تا جایی که اردوغان هلندی ها را نازی و فاشیست خواند. مقام های هلند هم در مقابل این اظهارات موضع گرفتند.

تنش های هفته گذشته در روابط کشورهای منطقه تنها به این محدود نشده و اردوغان حتی سران آلمان را هم با ادبیاتی تند خطاب قرار داد.

وی دوشنبه شب برلین را به حمایت از تروریسم متهم کرد، ادعایی که واکنش تند «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را به دنبال داشت و سخنگوی وی، آنها را «بی معنی» توصیف کرد.

همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی و اعطای اختیاراتی از جمله انحلال پارلمان و نصب و عزل وزیران به شخص رئیس جمهوری در 16 آوریل (27 فروردین ماه 96) برگزار می شود.113/111

بیشتربخوانید:

نگاهی به ریشه ها و پیامدهای تنش در روابط ترکیه و هلند/ تحلیل

سفارت و کنسولگری هلند در ترکیه تحت کنترل پلیس درآمد / ویدئو

افزایش تنش در روابط ترکیه و هلند

مذاکرات آلمان و ترکیه برای حل اختلافات