به گزارش خبرگزاری ایران پرس، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ باید همه دستگاهها خدمات خودشان را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ارائه و تمام استعلامات و نامه نگاریها مردم به صورت الکترونیک انجام شود و نیازی به حضور افراد در ادارات نباشد. هوشمند شدن ۲۰ درصد از خدمات دستگاهها بدون معطلی مردم از برنامههای ما بوده است.
او افزود: ۶۵ درصد از دستگاهها به این پنجره ملی خدمات هوشمند دولت متصل شدهاند. ۵۰ درصد از دستگاهها نیز به استعلامات هوشمند دولت وصل شدهاند ک برای مثال دانشگاهها و وزارت علوم برای صادر کردن فارغ التحصیلی دانشجویان از این خدمت بهره بگیرند. حدود ۲۱ پایگاه مرجع استعلامات هوشمند در کشور وجود دارد.
زارع پور ادامه داد:دانشگاه آزاد و علوم پزشکی از دستگاههای اتصالی بخش وزارت علوم است. هزار نوع استعلام در کشور وجود دارد که مرکزی در این صورت راه اندازی شده که استعلامات لازم را به صورت بر خط نشان میدهد.
او بیان کرد: خدمات پر کاربرد دستگاهها شناسایی شده است مانند ثبت شناسنامه به صورت برخط و بدون مراجعه به ثبت احوال و دیگر خدمات پرکاربرد که در سال جدید این خدمات گسترده و به زودی هوشمند شوند. یکی از مهمترین پروژههایی که در وزارت ارتباطات دنبال میشود پروژه فیبر نوری کسب و کارها است. این پروژه کلید اصلی حل مسئله اینترنت برای چند دهه بعدی کشور است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: روی این رسانه میشود سرعتهایی معادل سرعت نور برای مردم ارائه کرد. در حال حاضر شهرکهایی هستند که معادل هزار برابر سرعت از این پروژه استفاده میکنند. تبریز اردبیل اهواز شیراز مشهد کرمانشاه از شهرهای شامل ارائه پروژه فیبر نوری هستند.
او گفت: تلاش داریم امسال به ۱۴ میلیون خانوار پوشش فیبر نوری برسیم و تا پایان برنامه هفتم، تمام ساختمانها از طریق فیبر نوری به شبکههای تلویزیونی متصل شوند. در ۲ سال گذشته ۷ هزار خانوار روستایی بالای ۲۰ میلیون نفر و ۳ هزار خانوار روستایی صعب العبور زیر ۲۰ میلیون خانوار به اینترنت پر سرعت وصل شدهاند.
عیسی زارع پور تصربح کرد: در حوزه تجهیزات غیرفعال که شامل فیبر نوری، داکت و فیبر و داکت و بخشهایی از مودم میشود خودکفا هستیم. در حوزه تجهیزات فعال، بخشهای زیادی بومی سازی شدهاند، اما در برخی حوزهها نیاز به تلاش بود که اقتصادی محسوب نمیشوند.
او با اشاره به پرتاب ماهوارهها اظهار کرد: ما در حوزههای فضایی پیشرفتهای بسیار خوبی داشتیم. اولین ماهواره ما سال ۱۳۷۸ به فضا پرتاب شد با نامهای امید و سفیر در مدار قرار گرفت و تا تیر ۱۴۰۰ تعداد پرتابهای ما به ۱۳ رسید. از دی ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۲ پرتابهای ماهواره کشور ما به ۱۲ پرتاب رسید ک ۶ پرتاب آن به سال گذشته مربوط میشود.
زارع پور بیان کرد: در حال حاضر ایران عضو ۱۰ کشوری است که چرخه فضایی را در اختیار دارد که هم توانایی ساخت ماهواره را دارد و هم ماهواره بر را از طرق پایگاه ارسال ماهواره به مدار پرتاب کنیم.
113
بیشتر بخوانید:
طرح بزرگ فیبر نوری گلستان با حضور رئیس جمهور افتتاح شد
رئیسی: فیبرنوری زیرساخت مهم هوشمندسازی است