به گزارش ایران پرس، این اجلاس با سخنرانی «الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان به عنوان میزبان و «خورجه آررازا» وزیر امور خارجه ونزوئلا و رئیس دوره ای جنبش عدم تعهد گشایش می یابد.
در این اجلاس که دو روز ادامه خواهد داشت، 800 نماینده از 120 کشور عضو و نیز 17 کشور و 110 نهاد بین المللی ناظر، حضور دارند.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان نخستین سخنران این اجلاس، در میان وزرای امور خارجه خواهد بود.
هدف از برگزاری این اجلاس به روز کردن مواضع کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در خصوص مسائل مختلف بین المللی است.
اعضای جنبش عدم تعهد پس از بحث و بررسی موضوعات مختلف بین المللی در پایان بیانیه و سند مشترکی را تصویب وبه اطلاع عموم خواهند رساند.
نشست مقدماتی آماده سازی سند نهایی اجلاس میاندوره ای وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد، از دو روز پیش با حضور کارشناسان و دیپلمات های ارشد کشورهای عضو در باکو آغاز شده و سند تدوین شده در این نشست امروز برای تصویب نهایی تقدیم اجلاس وزیران می شود.
«غلامحسین دهقانی»، معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه کشورمان در این زمینه گفت، در این سند موضوعات مختلف از جمله بحث های امنیتی، سیاسی، بین المللی و تغییر ساختار سازمان ملل و مسائل منطقه مانند یمن، فلسطین، تصمیم ترامپ در مورد انتقال سفارت امریکا به قدس و تحولات اخیر غزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مواضع عدم تعهد در مورد این موضوعات به روز شد.
ریاست این جنبش را در حال حاضر بر عهده ونزوئلا است و قرار است سال آینده به جمهوری آذربایجان منتقل شود.
جمهوری آذربایجان در حال حاضر عضو تروئیکای جنبش عدم تعهد است و در سال 2019 ریاست این جنبش را برای مدت سه سال بر عهده خواهد گرفت.
در حال حاضر ایران (رئیس قبلی)، ونزوئلا (رئیس فعلی) و آذربایجان (رئیس آینده) اعضای تروئیکای جنبش هستند.
در هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد که در 18- 13 ماه سپتامبر 2016 در جزیره مارگاریت جمهوری بولیواری ونزوئلا برگزار شد، سران کشورهای عضو توافق کردند که نوزدهمین اجلاس سران در سال 2019 در آذربایجان برگزار شود.
جمهوری آذربایجان در طی سال های 2022 - 2019 ریاست جنبش عدم تعهد را عهده دار خواهد بود.
جنبش غیرمتعهدها یا عدم تعهد یک سازمان بینالمللی است که در سال ۱۹۶۱ میلادی در اوج جنگ سرد در بلگراد، پایتخت یوگسلاوی، تأسیس شد و شامل کشورهایی میشد که به هیچیک از بلوکهای قدرت نظام جهانی وابستگی و تعهدی نداشتند یعنی نه در اردوگاه کمونیسم قرار داشته و نه به اردوگاه سرمایهداری تعلق داشتند.
این سازمان با پایان جنگ سرد نیز به فعالیت خود ادامه داده و در مجموع ۱۲۰ دولت عضو و ۱۷ عضو ناظر دارد.
118/116
بیشتر بخوانید:
نشست مقدماتی اجلاس جنبش عدم تعهد در باکو برگزار شد
درخواست جنبش عدم تعهد برای پیوستن بدون قید و شرط اسرائیل به «ان پی تی»
عملکرد ایران در ریاست 4 ساله بر جنبش عدم تعهد