به گزارش چهارشنبه ایران پرس، مذاکرات احزاب آلمانی پس از چهار ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور پایان یافت و سهم احزاب در کابینه براساس نخستین رایزنی ها مشخص شد.
بنا براطلاعات اولیه، حزب دموکرات مسیحی به ریاست«آنگلا مرکل» در مذاکرات توانست سهم صدراعظمی را از آن خود کند و بنابراین سهمش از وزارتخانه ها کمتر از رقیب است.
این حزب وزرای چهار وزارتخانه مهم دفاع، اقتصاد، بهداشت و درمان و آموزش را معرفی خواهد کرد.
حزب سوسیال دموکرات به ریاست«مارتین شولتز» که رقیب «آنگلا مرکل» در انتخابات بود، توانست وزارت امورخارجه، دارایی، کار، خانواده، دادگستری و محیط زیست را از آن خود کند.
سهم حزب سوسیال مسیحی که فقط به ایالت بایرن تعلق دارد و به خواهرخوانده حزب مرکل یعنی دموکرات مسیحی مشهور است دو وزارت خانه کشور و راه و توسعه تعیین شده است.
در دولت ائتلافی جدید آلمان، همچنین«هورست زیهوفر» (Horst Seehofer) از محافظه کاران آلمان که موضعی سختگیرانه در برابر مهاجران دارد، به عنوان وزیر کشور منصوب خواهد شد.
با این حال برخی منابع از تایید توافق های اشاره شده امتناع می کنند و می گویند؛ اختلافات میان دو طرف درباره برخی مسائل همچنان ادامه دارد.
انتخابات پارلمانی آلمان، سپتامبر 2017 برگزار شد، اما حزب حاکم دموکرات مسیحی موفق به کسب اکثریت کرسی های پارلمانی برای تشکیل دولت نشد و مجبور به مذاکره با احزاب دیگر برای تشکیل دولت ائتلافی شد.
یک سیاستمدار محافظه کار و نیز یک منبع در مذاکرات مربوط به تشکیل دولت ائتلافی آلمان ازموافقت محافظه کاران و سوسیال دموکرات ها درباره تشکیل دولت ائتلافی خبر داد، ولی یک منبع دیگر از تایید این توافق امتناع کرد و گفت اختلافات میان دو طرف درباره برخی مسائل همچنان ادامه دارد.
گام نهایی برای تشکیل دولت در آلمان تا سه هفته دیگر
احزاب آلمانی پس از چهار ماه به توافقی برای تشکیل دولت رسیدند اما در عین حال هنوز یک گام دیگر مانده است.
احزاب اتحادیه مسیحی و حزب سوسیال دموکرات به ریاست «مارتین شولتز» توافق کردند، اما همچنان احزاب آلمانی باید منتظر باشند تا 450 هزارعضو حزب سوسیال دموکرات در داخل خود این توافق را تایید کنند.
تایید اعضای این حزب هم تا سه هفته به طول خواهد انجامید. بنابراین دولت جدید آلمان در صورت موافقت داخلی این حزب در پنجمین ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی تشکیل خواهد شد.
مذاکراتی که دیشب آغاز شده بود و احزاب تصمیم داشتند که تا هرزمان به طول بینجامد تا حصول نتیجه نهایی ادامه دهند با چانه زنی بر سر دو موضع به درازا کشید.
شروط حزب سوسیال دموکرات، نخست درباره برابری خدمات بیمه بین بیمه های دولتی و خصوصی و دوم برداشتن محدودیت در قراردادهای کار که به کارفرما اختیاری برای اخراج کارگران را می داد، ازجمله موضوعات اختلافی میان احزاب بود که آخرین دور مذاکرات را طولانی کرده بود.
136/110
بیشتر بخوانید:
نشست روسای احزاب افراطي اروپا در آلمان
معضلات احزاب آلمان برای انتخاب رئیس جمهوری جدید
توافق احزاب آلمانی درباره سیاستهای اروپایی